avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare Taxa Prima Inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare Taxa Prima Inmatriculare

Buna ziua,

Am nevoie de niste sfaturi privind cum as putea recupera taxa de prima inmatriculare pe care am achitat-o in ianuarie 2008 la Administratia Financiara sector 5 Bucuresti si a constat in aprox. 1500RON.

Din cate am inteles, primul pas este sa depun un dosar care sa contina o cerere de restituire, copia chitantei, copia de pe certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a vehiculului la aceeasi institutie, urmand sa-i chem in instanta in caz ca respunsul este negativ.

Intrebarea mea este ce motiv sa invoc in acea cerere (avand in vedere ca taxa a fost achitata in 2008), pentru ca stiu ca aceasta taxa a tot suferit modificari de atunci.
In al doilea rand, cererea se depune prin posta (recomandata) sau trebuie depusa direct la ghiseu acolo?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:56, 4 Martie 2012
Asa cum ati precizat si dvs. parcurgeti mai intai procedura administrativa prin solicitarea restituirii sumei achitate la organul fiscal unde ati platit. Nu este necesar sa invocati un motiv anume, solicitati pur si simplu restituirea sumei. Modele de astfel de cererii gasiti pe internet.
Cererea o puteti trimite cu posta, prin scrisoare cu confirmare de primire sau o puteti depune direct la registratura. Daca o depuneti direct, pe exemplarul oprit pentru dvs. sa va fie inscris numarul de inregistrare atribuit. Documentele care insotesc cererea sunt cele precizate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pt recuperare taxa poluare K-nndy K-nndy Chiar nu vrea nimeni sa ma ajute cu ceva informatii despre ce trebuie sa contina cererea pentru recuperare taxa poluare? Am inteles ca model nu vrea nimeni ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar M1shu91 M1shu91 Daca am platit si depus taxa de timbru judiciar dar cei de la registratura au ratacit-o ce solutii am pentru a demonstra achitarea taxei ? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Returnarea taxei de prima inmatriculare carmen sandu carmen sandu Buna ziua. Am o situatie mai ciudata, si anume : in iulie 2007, sotul meu a platit la finante taxa de prima inmatriculare, dupa 3 zile am inmatriculat-o la ... (vezi toată discuția)