avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate raul32rar

Activitate raul32rar

Răspuns la discuția \"furt intre soti\"
Pana pe 10 octombrie mai este.
Se poate cere la primul termen pe motiv ca doriti sa va aingajati aparator inca un termen. Oricum trebuie sa va analizati toate optiunile, inclusiv daca merita sau nu sa luptati pentru reantregirea familiei.
Daca sotia a plecat in alt oras acest lucru poate fi imposibil. Familia este importanta pentru ambii soti dar doar daca ei considera acest lucru. Copiii sunt importanti, dumneavoastra hotarati daca merita sau nu sa luptati pentru familie. Probabil ca e iremediabila situatia si atunci sunteti fortat sa va aparati in toate modurile posibile. Asa cum sotia a plecat si a facut "curat" in urma ei puteti si dumneavoastra sa va faceti o strategie. Un avocat va reprezinta dar in functie de ce doriti, el gaseste posibilitatile legale la ceea ce considerati.
Datoriile trebuiesc impartite, dar acest lucru trebuie cerut expres. Puteti face o cerere reconventionala prin care veti solicita divortul din culpa exclusiva a sotiei cu plata cheltuielilor de judecata,incredintarea copiilor,sa se ia act ca platiti singur ratele si ca doriti impartirea lor, iesirea din indiviziue, si mai mult puteti preciza ca daca instanta considera sunteti de acord cu divort din culpa comuna. Acest lucru poate duce in final la impartirea cheltuielilor de judecata. Financiar vorbind va intereseaza aceste aspecte, fiecare sa-si plateasca partea, pentru ca si pensia alimentara se va plati retroactiv de la data depunerii actiunii, deci se vor cheltui bani si poate ca acest lucru este f important. Aceste lucruri sunt de domeniul avocatului ales.
Daca alegeti sa va aparati singur atunci va trebuie consultanta si multa rabdare. E un divort cu minori iar termenele pot fi lungite in functie de dumneavoastra. Nu trebuie sa va ganditi expres la copii, in functie de rezultat (veti fi acuzat de f f multe, asa ca trebuie sa va aparati bine pentru ca si copiii vor fi influientati de ce se intampla) viata se va schimba radical. Important ar fi sa discutati si sa rezolvati amiabil problema dar personal ma tem ca acest lucru nu va fi posibil. Ganditi un singur lucru: nu traiti viata copiilor, ei vor creste si daca vor gandi vor judeca singuri, ei va vor fi singurii judecatori. Sa puteti ajuta cresterea lor trebuie sa luptati pentru tot ceea ce considerati corect. Minciuna are picioare scurte dar in timp se demonstreaza acest lucru.
Rabdare si strategie in aceasta situatie deoarece este o situatie delicata.
"roxanel" nu trebuie sa intelegeti -personal- motivul, doar ma intereseaza modalitatea de a iesi din indiviziune, divortul inca nu-l consider o solutie. Daca l-as fi considerat o solutie astazi nu ar mai fi fost tratat in acest mod pur si simplu nu ar mai fi existat acest subiect. Subiectul principal este iesire din indiviziune fara divort (teoretic ar trebui sa fie posibil deoarece nu poate fi obligat cineva sa detina o proprietate daca nu doreste) Nu se discuta de posibilitati financiare pentru sulta ci doar de o iesire din indiviziune. Modalitatea de a se face acest lucru, in instanta este singura posibilitate si ma intereseaza daca este sau nu posibil si ce se poate invoca pentru ca acest lucru sa nu se realizeze si sa se respinga actiunea.
Asta ar fi cred singura varianta: in instanta pentru ca se pare ca renuntarea ei la divort are legatura cu proprietatea, pentru a ramane acolo "singura", deja vorbeste de pensie alimentara pentru cei doi copii (desi eu fac destule cheltuieli pentru ei) - dar eu nu stiu daca se poate cere pensie alimentara daca nu exista un divort pronuntat. A facut tot posibilul pentru ca eu sa fiu impiedicat sa locuiesc acolo (nu este o problema - locuiesc in alt oras de 2 ani), Pana la urma nu stiu daca am facut bine cand m-am opus la detramarea acestei familii pentru ca nu am castigat nimic - lucrurile sunt la fel, copiii nu-i pot lua pentru ca sunt mici ... Iar o eventuala intarziere a "iesirii din indiviziune" poate fi in avantajul ei in timp pentru a cere o sulta cu proportie mai mare? pe langa o pensie alimentara? Inca nu pot intelege aceasta situatie. Am impresia ca cei doi copii sunt folositi doar pentru a-si asigura un trai si o compasiune a celor din jur. Poate gresesc dar in timp am ajuns sa gandesc asa.
Buna ziua,
Am cumparat impreuna cu "sotia" un apartament -inainte- de incheierea casatoriei in urma cu 10 ani. Astazi dupa o serie de procese incheiate prin renuntarea la un divort, ma gasesc din nou in aceeasi situatie de dinaite. Nu eu am depus actele de divort ci doar am incercat sa-mi refac familia. Nu mai locuiesc in acel apartament de 2 ani de la inceperea divortului. Apartamentul este lasat sa se deterioreze pentru ca eu sunt cel care "nu contribuie" la cheltuielile casei etc desi eu platesc gradinita celor doi copii, concediile, cheltuielile in spatamanile in care ea locuieste cu fetele la mine in localitatea in care stau acum. Cum se poate face o iesire din indiviziune pentru apartamentul proprietate comuna de dinaintea casatoriei? daca acest lucru este posibil si in ce conditii, fara divort.