avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \"furt intre soti\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"furt intre soti"

Buna ziua, va rog din suflet sa ma sprijiniti cu cateva pareri de specialisti, ma aflu intr-o situatie disperata (intr-un proces de divort) si nu stiu cum sa procedez, as vrea sa-mi iau un avocat dar nu-mi permit d.p.d.v. al costurilor, sunt falimentat.
Sotia mea a intentat actiune de div. cu urmatoarele mentiuni>
1. desfacerea cast. din culpa exclusiva a mea<
2. sa/i fie incrdintati copiii (in nr. de 2) cu plata pens alimentare<
3. iesirea din indiviziune (nu stiu ce semnifica, cred ca impartirea bunurilor comune)<
4. plata cheltuielilor de judecata.
Mentionez faptul ca am 5 credite la banci din care 4 pe numele meu si 1 pe numele la amandoi<
Sotia a facut plangere la politie ca paraseste domiciliul din luna iunie in intentia de a div., intre timp tot a venit pe acasa (loc. de serviciu) cand eu ma aflam la serviciu si a luat aproape toate lucrurile comune, inclusiv actele (contracte, chitante, diplomele mele, actele masinii, etc.). Acum vrea sa ia si masina, dar fara sa ia parte la nicio datorie, acumulate impreauna in cei 6 ani de casatorie.
Credeti-ma sunt disperat pt ca am investit tot ce am avut mai bun in fam si acum am ramas singur cu toate datoriile pe cap.
Va rog sa-mi spuneti>
1. Credeti ca instanta o va deroga total de la plata datoriilor, daca toate creditele sunt pe numele meu?
2. Ce pot sa fac daca ea a venit si a luat bunurile comune de la adresa de domiciliu?
3. Credeti ca instanta va desface casatoria din culpa exclusiva a mea, mentionez ca am probe video in care ea ma injura, ma ameninta, ma umileste verbal si ma bruscheaza?
4. Se poate sa/i incredinteze ei ambi copii?
5. Mi/a venit citatia acasa impreuna cu plangerea, am termen pe 10 oct., trebuie sa fac plangere reconventionala si intampinare? In cat timp pot sa o fac?
6. Pot sa nu ma prezint la primul termen si sa ma prezint la urmatorul termen si sa cer prelungirea pe considerentul ca poate ne impacam?
7. Se poate ca eu daca pierd procesul sa/i platesc si cheltuielile ei cu avocatul?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:41, 28 Septembrie 2011
1. Datoriile cumulate in timpul casatorie se vor imparti intre soti;
2. Faceti plagere la Politie pt furt intre soti;
3.Probele video nu se pot folosi ijn instanta-gasiti martori care sa fi vazut ce este pe acea caseta viseo ;
4.Se poate, DAR dc copii au peste 10 ani vor fi intrebati si ei cu cine vor sa ramana;
5. Trebuie sa faceti intampinare in care sa va aparati dvs la toate cele care vi le imputa dansa(gasiti modele pe net);
6.Nu va sfatuies, pierdeti dreptul la intampinare;
7.Si asta este posibil.
Mult succes!
multumesc mult pt raspuns
dar nu am nici un martor, eram doar noi 2 in cassa si am filamt/o cu tel... credeti-ma m-am ingrozit de ce ma acuza ea in cererea de divort
datoriile chiar daca nu sunt pe numele ei se vor imparti?
In procedura divortului intampinarea e facultativa.
Daca pierdeti procesul , in sarcina dumneavoastra vor cadea cheltuielile de judecata.
Ar trebui sa apelati la un avocat macar pentru a va redacta intampinarea si cererea reconventionala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
Laura Mata, Avocat
nU STIE NIMENI CUM A STAT SITUATIA INTRE DVS.?INCLUSIV MEMBRII FAMILIEI POT FI ADUSI CA MARTORI.
DATORIILE CA SI BUNURILE SE VOR IMPARTI.NORMAL CA ESTE VORBA DE TOATE DATORIILE SI TOATE BUNURILE FACUTE/CUMPARATE IN TIMPUL CASATORIEI.SA SCRIETI IN INTAMPINARE FAPTUL CA DANSA V-A LUAT DIN BUNURI SI CA ATI FACUT PLANGERE PENALA PT ACEST LUCRU.FOLOSESTE PENTRU A DEMONSTRA CARACTERUL ACESTEIA....
Buna seara,
cazul dumneavoastra este destul de complex, iar de principiu vizeaza :
-desfacerea casatoriei;
-partajarea bunurilor;
-incredintarea copiilor minori
-acordarea pensiei de intretinere (ce va cade in sarcina celuilalt sot...care nu va obtine custodia copilului...)
Imi pare rau ca situatia dv. este destul de delicata si voi incerca sa va ajut raspunzand la intrebarile dv.:
1. daca aceste credite au fost incheiate cu banca , pe timpul cand erati casatoriti vor cadea in obligatia ambilor soti in a le achita (asemeni drepturilor si obligatiile se vor constitui comune...)
2.puteti depune o cerere reconventionala in care sa specificati ca acele bunuri apartin ambilor soti si ca ele au fost achizitionate in timpul casatoriei- urmand ca instanta sa se pronunte asupra impartelii lor....
3.nu stiu in ce masura aceste probe video va vor servi (atata vreme cat ele nu au fost incredintate in a le obtine si incuviintate sa va poata servi intr-un eventual proces...iar aici vorbim de o intreaga procedura!!!). E posibil ca ea sa aduca drept mijloace de proba, martori, inscrisuri, etc,,precum si orice alte mijloace de proba care sa va puna pe dv. intr-o stare de vinovatie...insa de aceleasi mijloace de proba puteti uza si dv. si sa dovediti contrariul....
4. in masura in care instanta va stabili ca e mai bine sa ramana cu mama, urmare a grijii acesteia, a posibilitatilor financiare considerabile ori de pilda a modului in care se poate ocupa cu precadere de micuti - acestia pot ramane la ea....insa aidoma explicatiei anterioare ...si dv. puteti avea aceleasi argumente...iar instanta sa vii incuviinteze dv...
5. cred ca scrie si in citatie, or de pilda in multe cazuri scria - termenul este de 5 zile anterioare primului termen de judecata
6. este obligatoriu sa va prezentati, si cu siguranta ca aveti si dreptul sa propuneti acest lucru- Instanta va acorda un termen scurt de maximum 30 de zile (in conditiile in care partea adversa se opune- este singurul termen pana la finele caruia partile trebuie sa comunice decizia luata..)
7. da-
Consider ca un avocat cu suflet mare,,, va poate ajuta in privinta divortului si sa fie bine pentru toata lumea, fara ca sa va ia pielea dupa dv.
:)Mult succes!
Cu stima
Avocat Barbulescu Ion-Sebastian

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu gabriel82 gabriel82 Buna ziua!Am o mare problema:sunt casatorit de doi ani si in ultimele luni nu ma mai inteleg cu sotia iar acum doua luni a plecat de acasa si nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Divort de sotia din strainatate lacyka1969 lacyka1969 buna.doresc sa mentionez faptul ca am intentat divort cu acordul partilor.sotia fiind la lucru in germania in 12august cand a fost in tara a fost la un notar ... (vezi toată discuția)