avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \"furt intre soti\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"furt intre soti"

Buna ziua, va rog din suflet sa ma sprijiniti cu cateva pareri de specialisti, ma aflu intr-o situatie disperata (intr-un proces de divort) si nu stiu cum sa procedez, as vrea sa-mi iau un avocat dar nu-mi permit d.p.d.v. al costurilor, sunt falimentat.
Sotia mea a intentat actiune de div. cu urmatoarele mentiuni>
1. desfacerea cast. din culpa exclusiva a mea<
2. sa/i fie incrdintati copiii (in nr. de 2) cu plata pens alimentare<
3. iesirea din indiviziune (nu stiu ce semnifica, cred ca impartirea bunurilor comune)<
4. plata cheltuielilor de judecata.
Mentionez faptul ca am 5 credite la banci din care 4 pe numele meu si 1 pe numele la amandoi<
Sotia a facut plangere la politie ca paraseste domiciliul din luna iunie in intentia de a div., intre timp tot a venit pe acasa (loc. de serviciu) cand eu ma aflam la serviciu si a luat aproape toate lucrurile comune, inclusiv actele (contracte, chitante, diplomele mele, actele masinii, etc.). Acum vrea sa ia si masina, dar fara sa ia parte la nicio datorie, acumulate impreauna in cei 6 ani de casatorie.
Credeti-ma sunt disperat pt ca am investit tot ce am avut mai bun in fam si acum am ramas singur cu toate datoriile pe cap.
Va rog sa-mi spuneti>
1. Credeti ca instanta o va deroga total de la plata datoriilor, daca toate creditele sunt pe numele meu?
2. Ce pot sa fac daca ea a venit si a luat bunurile comune de la adresa de domiciliu?
3. Credeti ca instanta va desface casatoria din culpa exclusiva a mea, mentionez ca am probe video in care ea ma injura, ma ameninta, ma umileste verbal si ma bruscheaza?
4. Se poate sa/i incredinteze ei ambi copii?
5. Mi/a venit citatia acasa impreuna cu plangerea, am termen pe 10 oct., trebuie sa fac plangere reconventionala si intampinare? In cat timp pot sa o fac?
6. Pot sa nu ma prezint la primul termen si sa ma prezint la urmatorul termen si sa cer prelungirea pe considerentul ca poate ne impacam?
7. Se poate ca eu daca pierd procesul sa/i platesc si cheltuielile ei cu avocatul?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:41, 28 Septembrie 2011
1.Sa va traiasca copii si sa fie sanatosi. Cat de departe este plecata "doamna" ? Nu exista posibilitatea sa va deplasati sa ii vedeti, sa vorbiti cu ei?
2.In principiu fiecare trebuie sa isi plateasca singur avocatul si taxele de timbru. In cererea de divort pe care o veti face puteti cere si dumneavoastra acelasi lucru.
3. Este o intrebare la care numai dumneavoastra va veti puteti raspunde. Credeti ca veti mai putea convietui impreuna, ca veti putea salva relatia? Chiar va doriti sa salvati aceasta relatie sau doar vreti sa prelungiti agonia.Parerea mea personala, cu riscul de a va supara, este sa va treziti, sa nu mai disperati si sa va canalizati energia ce o mai aveti pentru a mai putea rezolva ceva din probleme. Veti avea parte de multe vorbe nedrepte, rautati, deziluzii. Chiar nu realizati ca odata ce va impiedica accesul la copii, se gandeste numai la binele ei, si nici un pic la relatia care ati avut-o si mai ales la copii. Credeti ca s-a intrebat macar o data ce este in sufletelul lor?
4.Da, solicitarea se face distinct pe bunuri si pe datorii. Se plateste taxa de timbru , procent din bunurile si datoriile partajate, asa ca pregatiti-va si financiar.
5. Solicitati de la banci adrese din care sa reiasa ca respectivele descoperiri de card au fost facute in perioada casniciei. Adresele sa poarte numar de inregistrare si semnatura si stampila bancilor. Din extrasele de cont nu reiese clar data efectuarii cererii de descoperii. Bine ar fi sa puteti cumva justifica si cum au fost cheltuite sumele de bani( sa nu aveti surpriza sa declare ca au fost cheltuiti cu "baietii la bere" sau cu alte femei). In calitatea dumneaei de codebitor, are " dreptul" la jumatate din credit.Stiti cumva daca doamna nu are si dansa descoperiri de card? Le veti partaja si pe acelea.
Va doresc din tot sufletul multa rabdare si putere , si luati partea buna a lucrurilor - nu mai sunteti singur. Observ ca aveti o multime de prieteni noi care incearca sa va ajute.
Intradevar, b.nicula74, aici am descoperit oameni carora li se pot atribui calitatea cuvantului "om", .... am sa incerc sa fac tot posibilul sa pot obtine o judecata dreapta, cinstita, justa, ptr. amandoi indiferent de conjuncturi, oricate lovituri as primi din partea ei

imi pare rau pentru tot ce ti se intampla; insa o sa vin cu un sfat, chiar daca nu o sa iti placa: dreptatea, in ochii unui strain (in speta judecator) este dupa cum o etalezi; asa ca sa nu fii surprins cand ce crezi tu ca e drept este nedrept pentru ceilalti si invers; nu te cunosc; insa, gandeste-te daca sotia ar face declaratii, si poate ar putea sa le si sustina, ca tu ai facut acele credite pentru a juca banii la jocuri de noroc? (martor mincinos, credit in bani nu in valori) - pe cine crezi ca va crede judecatorul? pe tine, care nu ai dovezi sau pe sotia ta care are martori? asa ca ai mare grija; am trecut prin asta si inca mai trec; mi se intenteaza cate un proces la fiecare 6 luni si de fiecare data nu am cerut cheltuieli de judecata sau nu am atacat cu probe partea adversa, am incercat sa se ajunga la o intelegere pentru ca mi-e rusine ca am ajuns in situatia asta, pentru ca sper ca de data asta va fi ultima oara, insa s-a dovedit ca nu , asa ca nu face ca mine; sper sa poti sa iti revii si sa lupti cu aceleasi arme cu care esti atacat - asa poti spune ca lupta e dreapta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
ada stefan, utilizator
Stimati prieteni revin cu noi vesti, dar din pacate nu prea bune si anume ... iar am mai incasat o lovitura, .... in una din seri am mers cu masina bun comun (e pe numele la amandoi in certificatul de inmatriculare) la sora mea, am parcat, am intrat in locuinta sorei apoi in aproximativ 45 min. cand am iesit cu intentia sa ma intorc acasa, masina nu mai era.
M-am speriat si am sunat la 112, am raportat disparitia masinii de pe locul de parcare si mai aveam in masina si borseta cu bani si actele personale.
Dupa ce am sunat la 112 am sunat-o pe sotia mea pe care am intrebat-o daca stie ceva despre masina, .... aceasta mi-a spus ca a platit un recuperator sa -i aduca masina, in acest timp la fata locului au venit doi politisti care au auzit si ei ce mi-a spus la telefon.
Dupa convorbire, am fost la politie si am facut o plangere prealabila, in acest interval (3 ore) sotia a fost acasa si mi-a inapoiat borseta cu bani si acte.
A doua zi am fost la sectia de pol. sa declar faptul ca am primit banii si actele inapoi, ... din partea ei s-a prezentat avocata care a adus certif. de casat, certif de inmatriculare, contractul de vanzare cumparare in xerocopii.
Am stat de vorba cu ofiterul cu primele cercetari de la sectia de politie unde am depus plangerea care mi-a spus ca nu are ce sa-i faca, adica mai nimic, totul este in zadar ptr ca suntem soti si sotie si bunul este pe numele la amndoi (comun).
L-am intrebat daca este corec si legal modul prin care a intrat in posesia bunului comun (a platit un recuperator care m-a urmarit doua zile), mai ales ca acolo aveam si bunuri personale,... acesta spunandu-mi inca o data ca nu are ce-i face.
De ce sunt atat de dezamagit de situatie, nu vreau sa ma intelegeti gresit,... cu riscul de a ma repeta vreau sa o mai zic inca o data si anume, in timpul casatoriei am achizitionat 5 credite toate pe numele meu, unul din care am cumparat si masina.
Sotia cand a parasit domiciliul a luat copiii si o parte din bunurile comune, ulterior si masina, refuzand sa contribuie macar in mica parte la ccheltuielile cu datoriile pe care le-*am acumulat impreuna.
Momentan imi interzice sa-mi vad copiii, desi nu am posibilitatea sa-i vad mai mult de doua ori pe luna, ptr. ca nu-mi permit din p.c.d.v. financiar sa ma deplasez in orasul in care s-au mutat cu sotia. La telefon nici vorba , simt ca totul se naruie in jurul meu. Pe 10 octombrie avem primul termen de judecata in div., ce sfaturi imi dati va rog la cele mentionate mai sus, ... stiu ca trebuie sa-mi iau un avocat care sa ma reprezinte, dar din pacate din salariu dupa plata ratelor nu-mi ramane decat o putina parte care nu-mi ajunge nici macar de supravetuire pana la salariul urmator.
Considerati ca este normal ca ea sa ia tot ce-a fost mai bun si eu sa raman in inposibilitatea de a-mi asigura minimul de subzistenta?
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
sergiu_sd, utilizator
Puteti solicita in cererea de partaj ca bunurile, din moment ce se afla la ea, sa revina in lotul acesteia si obligarea la plata unei sulte catre dv. Mai solicitati de asemenea si partajarea datoriilor. Solicitai infiintarea sechestrului asupra bunurilor, pentru a nu le putea vinde. Apoi, daca nu va achita sulta, o executati silit pe bunurile care au intrat in lotul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu gabriel82 gabriel82 Buna ziua!Am o mare problema:sunt casatorit de doi ani si in ultimele luni nu ma mai inteleg cu sotia iar acum doua luni a plecat de acasa si nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Divort de sotia din strainatate lacyka1969 lacyka1969 buna.doresc sa mentionez faptul ca am intentat divort cu acordul partilor.sotia fiind la lucru in germania in 12august cand a fost in tara a fost la un notar ... (vezi toată discuția)