avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \"furt intre soti\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"furt intre soti"

Buna ziua, va rog din suflet sa ma sprijiniti cu cateva pareri de specialisti, ma aflu intr-o situatie disperata (intr-un proces de divort) si nu stiu cum sa procedez, as vrea sa-mi iau un avocat dar nu-mi permit d.p.d.v. al costurilor, sunt falimentat.
Sotia mea a intentat actiune de div. cu urmatoarele mentiuni>
1. desfacerea cast. din culpa exclusiva a mea<
2. sa/i fie incrdintati copiii (in nr. de 2) cu plata pens alimentare<
3. iesirea din indiviziune (nu stiu ce semnifica, cred ca impartirea bunurilor comune)<
4. plata cheltuielilor de judecata.
Mentionez faptul ca am 5 credite la banci din care 4 pe numele meu si 1 pe numele la amandoi<
Sotia a facut plangere la politie ca paraseste domiciliul din luna iunie in intentia de a div., intre timp tot a venit pe acasa (loc. de serviciu) cand eu ma aflam la serviciu si a luat aproape toate lucrurile comune, inclusiv actele (contracte, chitante, diplomele mele, actele masinii, etc.). Acum vrea sa ia si masina, dar fara sa ia parte la nicio datorie, acumulate impreauna in cei 6 ani de casatorie.
Credeti-ma sunt disperat pt ca am investit tot ce am avut mai bun in fam si acum am ramas singur cu toate datoriile pe cap.
Va rog sa-mi spuneti>
1. Credeti ca instanta o va deroga total de la plata datoriilor, daca toate creditele sunt pe numele meu?
2. Ce pot sa fac daca ea a venit si a luat bunurile comune de la adresa de domiciliu?
3. Credeti ca instanta va desface casatoria din culpa exclusiva a mea, mentionez ca am probe video in care ea ma injura, ma ameninta, ma umileste verbal si ma bruscheaza?
4. Se poate sa/i incredinteze ei ambi copii?
5. Mi/a venit citatia acasa impreuna cu plangerea, am termen pe 10 oct., trebuie sa fac plangere reconventionala si intampinare? In cat timp pot sa o fac?
6. Pot sa nu ma prezint la primul termen si sa ma prezint la urmatorul termen si sa cer prelungirea pe considerentul ca poate ne impacam?
7. Se poate ca eu daca pierd procesul sa/i platesc si cheltuielile ei cu avocatul?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:41, 28 Septembrie 2011
Incercati intre timp sa solicitati copii ale actelor ce au fost sustrase. Vor fi in principiu 2 procese, unul de divort si altul pentru partajarea bunurilor comune, deci veti avea timp sa mai refaceti din ele . Creditele dobandite in timpul casniciei sunt comune. Nu inteleg de ce unele femei considera ca au numai drepturi si obligatii deloc. Cautati martori care sa va sustina nevinovatia si loialitatea fata de familie, si apropiati-va de prietenii ce va pot sustine moral. Nu este si nu va fi o perioada usoare, dar nu sunteti singurul. Ve ti fericit cand se va sfarsi.
Pana pe 10 octombrie mai este.
Se poate cere la primul termen pe motiv ca doriti sa va aingajati aparator inca un termen. Oricum trebuie sa va analizati toate optiunile, inclusiv daca merita sau nu sa luptati pentru reantregirea familiei.
Daca sotia a plecat in alt oras acest lucru poate fi imposibil. Familia este importanta pentru ambii soti dar doar daca ei considera acest lucru. Copiii sunt importanti, dumneavoastra hotarati daca merita sau nu sa luptati pentru familie. Probabil ca e iremediabila situatia si atunci sunteti fortat sa va aparati in toate modurile posibile. Asa cum sotia a plecat si a facut "curat" in urma ei puteti si dumneavoastra sa va faceti o strategie. Un avocat va reprezinta dar in functie de ce doriti, el gaseste posibilitatile legale la ceea ce considerati.
Datoriile trebuiesc impartite, dar acest lucru trebuie cerut expres. Puteti face o cerere reconventionala prin care veti solicita divortul din culpa exclusiva a sotiei cu plata cheltuielilor de judecata,incredintarea copiilor,sa se ia act ca platiti singur ratele si ca doriti impartirea lor, iesirea din indiviziue, si mai mult puteti preciza ca daca instanta considera sunteti de acord cu divort din culpa comuna. Acest lucru poate duce in final la impartirea cheltuielilor de judecata. Financiar vorbind va intereseaza aceste aspecte, fiecare sa-si plateasca partea, pentru ca si pensia alimentara se va plati retroactiv de la data depunerii actiunii, deci se vor cheltui bani si poate ca acest lucru este f important. Aceste lucruri sunt de domeniul avocatului ales.
Daca alegeti sa va aparati singur atunci va trebuie consultanta si multa rabdare. E un divort cu minori iar termenele pot fi lungite in functie de dumneavoastra. Nu trebuie sa va ganditi expres la copii, in functie de rezultat (veti fi acuzat de f f multe, asa ca trebuie sa va aparati bine pentru ca si copiii vor fi influientati de ce se intampla) viata se va schimba radical. Important ar fi sa discutati si sa rezolvati amiabil problema dar personal ma tem ca acest lucru nu va fi posibil. Ganditi un singur lucru: nu traiti viata copiilor, ei vor creste si daca vor gandi vor judeca singuri, ei va vor fi singurii judecatori. Sa puteti ajuta cresterea lor trebuie sa luptati pentru tot ceea ce considerati corect. Minciuna are picioare scurte dar in timp se demonstreaza acest lucru.
Rabdare si strategie in aceasta situatie deoarece este o situatie delicata.
Draga prietene.
Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare cu a ta, numai ca eu am inaintat cererea de divort. pe 18 decembrie 2010 am fost plecat din localitate si a profitat de faptul ca lipsesc, mi-a golit tot apartamentul. Cu toate ca am facut plangere la politie si la procuratura si tot ei i-au dat dreptate.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
Alin Popescu, administrator
Nu justitia este cum va exprimati dv. Daca ati inaintat cerere de divort trebuia sa va asigurati ca nu se va intampla ceea ce de fa'pt s-a si intamplat.Cum puteati dovedi ca sotia ( pana la pronuntarea divortului si solutionarea partajului era sotie) nu a luat acele lucruri cu acordul dv? Trebuia facut un proces verbal cu lucrurile existente in prezenta a doi martori si a ei bineinteles si atunci disparitia ulterioara a lucrurilor ar fi dus intr-adevar la incadrarea "furt intre soti". Lipsa de informare duce deseori la situatii neplacute.
Stimate utilizator, e drept, sunteti victima unui caz emotionant si revoltator in acelasi timp. Drept dovada aveti numarul foarte mare de moderari si sprijin oferit de catre ceilalti colegi utilizatori. Un lucru este cert insa, desi sunteti bulversat total si pareti a fi intr-o situatie fara iesire, totusi sunteti dispus sa luptati. Decideti-va cat mai repede ; ce concesii sunteti dispus sa faceti si care este decizia dvs privind aceasta actiune in instanta.
Poate ca in final, privind strict obiectiv situatia, veti decide sa incercati o impacare intre soti (care va fi de cele mai multe ori motivul pentru acordarea primului termen de catre magistrat) sau sa porniti o lupta de uzura. Nimic nu este imposibil in sistemul de drept romanesc, asa ca orice solutie este posibila in functie de cat de bine va veti administra probele, de cat de bine va veti apara si bineinteles in functie de cat de determinat veti fi in aceasta lupta. Magistratul desemnat poate accepta inclusiv filmarile dvs sau poate fi influentat de acestea(chiar daca in 99% din cazuri nu le va accepta). Trebuie sa stiti ca nivelul judecatoriei nu inseamna sfarsitul luptei dvs, priviti pe plan indepartat si ganditi-va pentru ce anume sa va directionati efortul. Aveti copiii, este cel mai potrivit sa ramana cu dvs? Mai simtiti ca va puteti relua viata alaturi de aceasta persoana(sotia dvs)? Sunt multe intrebari la care trebuie sa dati raspuns. Apoi, nu uitati de institutia mediatorului. Este un lucru benefic, relativ nou in sistemul nostru de drept. Daca nimeriti pe mana unui mediator profesionist, castigul dvs si financiar si moral poate fi imens. Este practic singura solutie echitabila, daca va decideti sa nu va lansati intr-un razboi de uzura. Pot spune ca este probabil cea mai curata si inteligenta solutie intr-o situatie fara iesire. Daca insa va decideti sa luptati, atunci un avocat este imperios necesar in primul rand, si va trebui sa va canalizati toate eforturile ptr a obtine o decizie corecta indiferent de consecinte in timp.Strangeti probe, faceti plangerea penala ptr furt intre soti(este o cauza obligatorie pentru declansarea cercetarii penale) si cautati martori, depuneti cereri pentru eliberarea dublurii documentelor, (poate obtineti o recunoastere implicita a detinerii acestora de catre sotia dvs), fiti dispus sa faceti orice ptr dvs, pentru copii dvs sau macar pentru notiunea ideala de adevar. Sunt multe de facut, si timpul reprezinta o notiune relativa. Cererea reconventionala, prin care dvs solicitati ceva la prima tangenta cu instanta, si formulati la randu-va anumite cereri este strict imperativa. Aplicati principiul razboiului, caci nu pareti a fi strain de acest domeniu: "decat sa planga mama dvs, mai bine sa planga mama celuilalt".
Toate cele bune! Aminti-va cuvintele unui ilustru luptator: nu exista razboi pierdut, ci o situatie nepriceput gestionata". In cazul dvs e bine sa va asteptati la orice, ca sa nu puteti fi surprins de nimic.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
lupul905, utilizator

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu gabriel82 gabriel82 Buna ziua!Am o mare problema:sunt casatorit de doi ani si in ultimele luni nu ma mai inteleg cu sotia iar acum doua luni a plecat de acasa si nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Divort de sotia din strainatate lacyka1969 lacyka1969 buna.doresc sa mentionez faptul ca am intentat divort cu acordul partilor.sotia fiind la lucru in germania in 12august cand a fost in tara a fost la un notar ... (vezi toată discuția)