avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \"furt intre soti\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"furt intre soti"

Buna ziua, va rog din suflet sa ma sprijiniti cu cateva pareri de specialisti, ma aflu intr-o situatie disperata (intr-un proces de divort) si nu stiu cum sa procedez, as vrea sa-mi iau un avocat dar nu-mi permit d.p.d.v. al costurilor, sunt falimentat.
Sotia mea a intentat actiune de div. cu urmatoarele mentiuni>
1. desfacerea cast. din culpa exclusiva a mea<
2. sa/i fie incrdintati copiii (in nr. de 2) cu plata pens alimentare<
3. iesirea din indiviziune (nu stiu ce semnifica, cred ca impartirea bunurilor comune)<
4. plata cheltuielilor de judecata.
Mentionez faptul ca am 5 credite la banci din care 4 pe numele meu si 1 pe numele la amandoi<
Sotia a facut plangere la politie ca paraseste domiciliul din luna iunie in intentia de a div., intre timp tot a venit pe acasa (loc. de serviciu) cand eu ma aflam la serviciu si a luat aproape toate lucrurile comune, inclusiv actele (contracte, chitante, diplomele mele, actele masinii, etc.). Acum vrea sa ia si masina, dar fara sa ia parte la nicio datorie, acumulate impreauna in cei 6 ani de casatorie.
Credeti-ma sunt disperat pt ca am investit tot ce am avut mai bun in fam si acum am ramas singur cu toate datoriile pe cap.
Va rog sa-mi spuneti>
1. Credeti ca instanta o va deroga total de la plata datoriilor, daca toate creditele sunt pe numele meu?
2. Ce pot sa fac daca ea a venit si a luat bunurile comune de la adresa de domiciliu?
3. Credeti ca instanta va desface casatoria din culpa exclusiva a mea, mentionez ca am probe video in care ea ma injura, ma ameninta, ma umileste verbal si ma bruscheaza?
4. Se poate sa/i incredinteze ei ambi copii?
5. Mi/a venit citatia acasa impreuna cu plangerea, am termen pe 10 oct., trebuie sa fac plangere reconventionala si intampinare? In cat timp pot sa o fac?
6. Pot sa nu ma prezint la primul termen si sa ma prezint la urmatorul termen si sa cer prelungirea pe considerentul ca poate ne impacam?
7. Se poate ca eu daca pierd procesul sa/i platesc si cheltuielile ei cu avocatul?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:41, 28 Septembrie 2011
Multumesc mult pentru raspuns...
Desi n pofida faptului ca sunt foarte multe lucruri rele, (nu-mi face placere sa le mentionez), pe care mi le+a facut sotia de+a lungul casatoriei, cinstit vorbind nu am probe cu ce le sustine (martori, inscrisuri,etc.) pentru ca am incercat intotdeauna din respect, sa ascund aceste deficiente in fata cunoscutilor....
Nu stiu cum voi iesi din aceasta situatie, dar va spun sincer chiar daca imi voi lua un avocat nu voi intentiona sa obtin decat o judecata dreapta, cinstita, justa, morala .... nu in intentia de a ma sustrage partial sau total de la anumite obligatii prin inventarea impotriva sotiei a unor minciuni sau neadevaruri ....
Nu pot face acest lucru, eu cred ca merita sa+i acord respect numai ptr. simplul fapt ca s+a numit sotie si mama copiilor mei, in rest dupa fapte din ultima perioada ma abtin.
Va multumesc din suflet tuturor pentru sprijinul acordat, citesc de nenumarate ori aceleasi mesaje scrise de dvs..,... in intentia de a gasi calea cea mai corecta in rezolvarea problemelor emotionale si financiare in care ma aflu, de a nu ma simti singur si de a avea puterea de a lupta si daca voi pierde de a lua viata de la capat....
Aici am descoperit foarte multi oameni valorosi, buni in adevaratul sens al cuvantului, unii chiar m-au numit prieten.... stiu cat de valoros este timpul pentru dumneavoastra si ptr acest lucru va asigur de tot respectul meu
:offtopic: Interventie moderator
@ sergiu_sd


Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat puteti edita mesajul).
Este o incalcare a Regulamentului de postare pe forum.

@ ahmedita
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Ambele fapte constituie incalcari ale Regulamentului de postare pe forum.


Sergiu, imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult. Am citit aici multe sfaturi. Nu am nimic impotriva mediatorilor , eu sunt pentru mediere. Ma asteapta un proces de partaj pe care imi este teama sa-l initiez. Domnilor mediatori cand persoana langa care ai petrecut alaturi doua decenii iti spune ca nu mai are ce discuta si nu vrea sa colaboreze nicicum, cum sa se realizeze medierea? Nu este de ajuns ca o singura parte sa-si doreasca acest lucru. Mediere inseamna in primul rand acordul partilor de a accepta aceasta idee. Nu vreau sa il descurajez pe Sergiu si imi pare rau ca citind toate acestea, retraiesc ultimul an din viata mea.
Eu sper ca vei recupera acele acte sau copii ale lor . Si eu am rezolvat aceasta problema fara avocat, divortul s-a terminat. Si pentru copiii mei care sunt mai mari, am acceptat un compromis, acela de a nu le face tatal de ras. Nu am vrut sa-i fac sa sufere mai mult decat sufereau deja. In timp au realizat chiar ei adevarul si mi-au multumit pentru felul in care am procedat.:(

Daca mesajul va fi considerat offtopic de catre colegii moderatori, rog sa fie sters.



1. Vreau sa mai mentionez faptul ca am 2 copii, unul 7 ani si unul 3,6 ani,... desi in pofida faptului ca eu m-am ocupat de ei in ultimele 6 luni anterioare plecarii ei de la domiciliu aproxim.3 luni, copiii la aceasta data sunt cu sotia in alt orasi si sunt foarte atasati de ea ptr. ca i/au simtit foarte mult lipsa mamei datorita deplasarilor de sv. in tara... ea incearca sa ma impiedice sa-i vad, sa vb cu ei la tel, nu stiu ce intentioneaza, dar nu as dori sa-i despart unul de altul si nici de mama lor daca asta isi doresc, oricum sunt terminat, terminat si disperat dupa ei, de asta sufar cel mai mult,ptr. ca m/am ocupat de ei de cand era ea insarcinata pana la plecarea lor de la domiciliu...
2. Sotia a solicitat plata cheltuielilor de judecata de catre mine + onorariu avocat, daca se desface casatoria din culpa comuna, cine va plati cheltuielile de judecata + avocatul ei?
3. Pot sa nu fiu de acord cu divortul pe motiv ca poate este o perioada mai dificila si ca relatia poate fi salvata?
4. In cererea reconventionala trebuie sa solicit distinct, partajarea bunurilor si partajarea datoriilor?
5. Cu riscul de a ma repeta,... am 4 carduri de cumparaturi pe numele meu si 1 credit nevoi personale in care este si ea codebitor, dar tot eu sunt titular, credeti ca se va partaja implicit tote creditele?

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu gabriel82 gabriel82 Buna ziua!Am o mare problema:sunt casatorit de doi ani si in ultimele luni nu ma mai inteleg cu sotia iar acum doua luni a plecat de acasa si nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Divort de sotia din strainatate lacyka1969 lacyka1969 buna.doresc sa mentionez faptul ca am intentat divort cu acordul partilor.sotia fiind la lucru in germania in 12august cand a fost in tara a fost la un notar ... (vezi toată discuția)