buna.doresc sa mentionez faptul ca am intentat divort cu acordul partilor.sotia fiind la lucru in germania in 12august cand a fost in tara a fost la un notar public si a mandatat o ruda de a ei pt a o reprezenta la proces.prima infatisare a fost pe data de 15oct.zilele acestea am primit decizia tribunalului de a ne respinge cerere pe motiv ca sotia nu a fost de fata la termen ,iar cel mandatat nu era in masura sa o suplineasca!doresc sa stiu in situatia actuala cum este mai avantajos si mai simplu de a redacta o noua cerere de divort.este mai bine sa nu mentionez faptul ca sotia nu este in tara?si ea este de acord cu divortul dar nu poate venii la termenele impuse de tribunal.sa redactez cerere ca fiind din culpa comuna,s-au din culpa sotiei?pot chema eventual doi martori dar care pot fii motive intemeiate pt desfacerea casatoriei? v-a multumesc anticipat pt raspunsuri! lacyka1969
BUNA SEARA
sotia in primul rind in straintate are un domiciliu pe care il cunoasteti ??
daca da ,redactati o nou cerere de div in care dvs sunteti reclaamntul si sotia parata o citati prin scrisoare recomandata la dom din strainatate de care va lua la cunostita prin semnarea de primire si apoi veti face dovada divortului cu martori ca sunteti despartiti si ca ea este cea care va parasit.
bafta
av dh
daca solicitati desfacerea casatoriei din culpa sotiei, aceasta, in calitate de parat, nu are obligatia de a se prezenta la termenele de judecata .
astfel, va trebui indeplinita procedura de citare cu aceasta in germania si administrata proba testimoniala .
poate fi propus ca martor in procesul de divort, orice ruda, pana la gr. al III-lea inclusiv, cu exceptia descendetnilor.
este bine sa va redacteze un avocat actiunea de divort. motive ar fi multe.
intentati-i proces si chemati-o pe ea ca parat. veti face citarea ei la adresa din romania. daca vrea vine daca nu, dar nu sunteti obligat sa stiti ca ea este in afara romaniei. daca vreti citarea internationala, aceasta dureaza mai mult.
un avocat, firesc ar fi sa va spuna care e modalitatea cea mai simpla si rapida chiar si cu sotia plecata.
draga roxanel, si din cupla sotiei si din culpa ambilor soti- culpa comuna si din culpa vecinului:)) sa stii ca un parat nu este obligat sa se prezinte intr-un proces prin natura calitatii sale pasive. ca nu cred ca ati mai auzit voi sa vina paratul cu inima deschisa la judecata caci asa s-ar rezolva totul pe cale amiabila.