Ma scuzati ca nu am explicat prea clar, dar unde lucrez eu este un punct de lucru care va fi desfiintat, iar unitatea de baza de care apartinem va ramane in continuare activa, la ei avem si cartile de munca.
Fac parte din comitetul de conducere al sindicatului la intreprinderea unde lucrez si care urmeaza sa fie desfiintata. CCM pe anul 2011-2012Art.101.-(1) are urmatorul articol : ,, Reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor, precum şi persoanelor care au deţinut o astfel de funcţie, în termen de doi ani de la încetarea mandatului nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasă la aprecierea patronatului, decât cu acordul organului colectiv de conducere ales al sindicatului. . Voi primi preaviz de concediere ce pot sa fac? va trebui sa deschid actiune la tribunal pentru litigii de munca? ce sanse am? patronatului, decât cu acordul organului colectiv de conducere ales al sindicatului.a multumesc.
luni 20 06 2011 sunt chemata la servici sa semnez preavizul de concediere. Ce se intimpla daca refuz sa semnez? Imi spuneti va rog ce este mai bine sa fac?