Fac parte din comitetul de conducere al sindicatului la intreprinderea unde lucrez si care urmeaza sa fie desfiintata. CCM pe anul 2011-2012Art.101.-(1) are urmatorul articol : ,, Reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor, precum şi persoanelor care au deţinut o astfel de funcţie, în termen de doi ani de la încetarea mandatului nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasă la aprecierea patronatului, decât cu acordul organului colectiv de conducere ales al sindicatului. . Voi primi preaviz de concediere ce pot sa fac? va trebui sa deschid actiune la tribunal pentru litigii de munca? ce sanse am? patronatului, decât cu acordul organului colectiv de conducere ales al sindicatului.a multumesc.
Sunt situatii si situatii in care se poate aplica acel articol din CCM.
In situatia desfiintarii angajatorului, atunci acel articol nu poate fi aplicabil ... desfiintarea angajatorului are semnificaţia încetării existenţei persoanei juridice, situatie in care prevaleaza dispozitiile art.56 alin.1 lit.a C.mun. , si anume : Contractul individual de munca existent inceteaza de drept in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii.
Ma scuzati ca nu am explicat prea clar, dar unde lucrez eu este un punct de lucru care va fi desfiintat, iar unitatea de baza de care apartinem va ramane in continuare activa, la ei avem si cartile de munca.
In acest sens, sunt aplicabile prevederile ccm ... in cazul in care se va decide concedierea dvs, atunci promovatia o actiune in instanta pentru anularea deciziei de concediere.
Concedierea
marcelamateescu
Buna ziua, sunt presedinta comisie cenzori ( aleasa cu un mandat de 5 ani) la un sindicat si salariata in cadrul unei societati in care activeaza acest ... (vezi toată discuția)
Restructurare post
ionigeo
Sunt personal didactic auxiliar la o scoala si lider de sindicat. La propunerea directorului CA a hotarat restructurarea postului meu, fara a aduce argumente ... (vezi toată discuția)
Conecediere
ionigeo
Sunt lider de sindicat intr-o scoala. Postul de personal didactic auxiliar pe care l-am ocupat a fost restructurat. Directorul a avut grija sa restructureze ... (vezi toată discuția)