avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post

Sunt personal didactic auxiliar la o scoala si lider de sindicat. La propunerea directorului CA a hotarat restructurarea postului meu, fara a aduce argumente clare.
Care sunt modalitatile de a ataca aceasta decizie?
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 23:29, 13 Noiembrie 2009
Decizia poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare la tribunalul din localitatea de domiciliu .
Legea nr. 54 din 24 ian. 2003 privind sindicatele
Art. 10. - (1) În timpul mandatului şi în termen de 2 ani de la încetarea mandatului, reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasă la aprecierea celui care angajează, decât cu acordul scris al organului colectiv de conducere ales al organizaţiei sindicale.
pe care legea le lasă la aprecierea celui care angajează

Fiind vorba de desfiintarea postului si in lipsa unui loc de munca vacant pe care angajatorul ar fi obligat sa-l ofere liderului, angajatorul neavand alte solutii, nu vad cum legea l-ar obliga sa nu procedeze la concediere.
Desfiintarea postului este concediere din motive neimputabile salariatului.
Asa ca formularea legii e fara echivoc - fara acordul scris al conducerii sindicatului nu poate desface cim liderului sindical.
S-a dorit astfel evitarea unor abuzuri ale angajatori impotriva reprezentantilor sindicali, mascate sub forma desfiintarii posturilor si lipsei altora vacante.
Acum sa fim seriosi - chiar n-au gasit alte posturi de scos din organigrama!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conecediere ionigeo ionigeo Sunt lider de sindicat intr-o scoala. Postul de personal didactic auxiliar pe care l-am ocupat a fost restructurat. Directorul a avut grija sa restructureze ... (vezi toată discuția)
In cautarea dreptatii.......... pacurariu maria pacurariu maria As vrea sa stiu daca in urmatoarea situatie mai pot face ceva in beneficiul meu: 1.In motivarea recursului institutia a afirmat ca postul s-a redus din cauze ... (vezi toată discuția)
Concediere lider de sindicat urgent Georgi_eu Georgi_eu Buna seara! Am o problema vis-a-vis de concedierea unui lider de sindicat. Povestea incepe asa: dl. X este angajatul nostru de foarte multi ani. El lucra pana ... (vezi toată discuția)