avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cautarea dreptatii..........
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cautarea dreptatii..........

As vrea sa stiu daca in urmatoarea situatie mai pot face ceva in beneficiul meu:
1.In motivarea recursului institutia a afirmat ca postul s-a redus din cauze reale si efective pentru ca a disparut postul de director prin restructurare.....
Minciuna gogonata pentru ca abia acum mi-am deschis ochii si de fapt prin acea intampinare a trimis si acte care confirma ca:in aceeasi situatie mai era un post dar pe care nu l-au redus pentru ca persoana respectiva era mai tacuta ,sotia directorului din acea unitate restructurata ca si a noastra.........deci nu sta in picioare motivul invocat de concediere a mea.....In aceasta situatie eu ma simt discriminata dat fiind si situatia mea familiala.......Netinand cont de motivele invocate de mine si de faptul ca eram lider de sindicat in unitate la acea data am pierdut recursul cu angajatorul ,sentinta fiind irevocabile!
In aceasta situatie ce pot face?In afara de cedo pentru ca daca in cererea de contestatie in anulare nu sunt luate in considerare aceste motive nu ma las si o sa fac apel chiar si la cedo....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 7 Iunie 2010
Daca erati lider de sindicat, s-a respectat art. 10 al. 1 din legea 54/2003 ?
Art. 10
(1)În timpul mandatului şi în termen de 2 ani de la încetarea mandatului, reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasă la aprecierea celui care angajează, decât cu acordul scris al organului colectiv de conducere ales al organizaţiei sindicale.
(2)Sunt interzise modificarea şi/sau desfacerea contractelor individuale de muncă, atât ale reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, cât şi ale membrilor acestora, din iniţiativa angajatorului, pentru motive care privesc activitatea sindicală.
(3)Sunt exceptaţi de la aplicarea prevederilor alin. (1) cei care au fost revocaţi din funcţiile sindicale de conducere deţinute pentru încălcarea prevederilor statutare sau legale.
(4)Dispoziţiile alin. (1)-(3) se aplică în mod corespunzător şi raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici
Asta stiu acum si eu dar ce sa fac pentru ca am dreptatea de partea mea dar mori in tara asta cu dreptatea in mana............
Si pentru CEDO sunt anumite conditii de admisibilitate a unei plangeri individuale ... imi pare rau pentru situatia dvs ca si pentru situatia dlui Rosu Gheorghe dar nu prea vad in tara ce sanse aveti de a rsturna o hotarare irevocabila ... la presiunile externe au scos Recursul in anulare ...o alta cale de atac ce era benefica in cazurile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conecediere ionigeo ionigeo Sunt lider de sindicat intr-o scoala. Postul de personal didactic auxiliar pe care l-am ocupat a fost restructurat. Directorul a avut grija sa restructureze ... (vezi toată discuția)
Restructurare post ionigeo ionigeo Sunt personal didactic auxiliar la o scoala si lider de sindicat. La propunerea directorului CA a hotarat restructurarea postului meu, fara a aduce argumente ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare lider de sindicat dianamariadamian dianamariadamian Buna ziua tuturor!:D Am o nelamurire fff mare!Sunt presedinte de sindicat la filiala mea,ocup postul de economist si se face reorganizare...care sunt ... (vezi toată discuția)