avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate maxica

Activitate maxica

In tot acest timp am primit tot felul de sesizari ca am de platit contributiile la stat,undeva la 1000 de lei in prima faza,am platit 600 de lei din ei,nu am reusit sa platesc tot din motive finaciare si in luna iunie am ajuns sa mi se deschida proces de urmarire penala pentru neplata in termen de 30 de zile.Spun 1000 in prima faza pentru ca mi s-a spus de catre reprezentantul de la fisc ca mai este de plata o suma destul de mare pentru mine undeva la 2600 lei dupla plata celor 1000 lei.
In anul 2011,in urma sesizarii mele ca nu ma aflu in tara,parintii au primit o comunicare cum ca firma este propusa pentru insolventa.Am verifcat pe site-ul anaf si firma figureaza ca inactiva...
Acum ca s-a deschis si proces de urmarire penala in iunie,am primit si amenda ca nu am depus situatia...este normal?
Multumesc

Firma a fost declarata inactiva din octombrie 2012 de catre ei pentru ca din motive personale din 2010 pana la sfarsitual anului 2012 nu am fost in tara.
Multumesc
Buna ziua,
Firma este inactiva din luna octombrie 2012 si am recent am primit amenda 2000 pentru ca nu am depus situatia financiara pe anul 2013.
Intrebarile mele sunt :
-dat fiind faptul ca firma este inactiva din 2012 trebuia sa depun situatia pe anul 2013 ?
-este normal ca am primit amenda acum?

Vreau sa precizez faptul ca firma nu functioneaza peste pe 0,nu am casa de marcat,nimic si nici nu am rulat pe ea vreodata de cand a fost deschisa in anul 2007.
Multumesc anticipat.

Buna ziua,
Incep prin a va relata cazul meu.Bunicul meu detinea o parte din terenul pe care este amplasat terenul de forbal al scolii din com.Pietrari,jud.Valcea.Am facut cerere de revendicare in data de 1998 dar nu s-a solutionat pana in anul 2009 cand am introdus actiune in instanta.Terenul se compune din doua bucati:una se afla in terenul de fotbal si cealalta este in afara lui.Ambele sunt folosite de catre primarie,unul fiind inclus in terenul de forbal si celalalt in afara lui este folosit ca intrare in teren.
Detin actul de partaj voluntar al bunicilor si un act al persoanei care se invecineste cu terenurile despre care va vorbesc.Vreau sa subliniez faptul ca Primaria nu detine nici macar un act.In prima instanta Judecatoria mi-a dat castig de cauza pe bucata care se afla in afara terenului de fotbal iar in legatura cu cealalta care este inclusa in terenul de fotbal nu s-a pronuntat in nici un fel.
S-a facut recurs atat de primarie cat si de catre mine la Tribunalul Valcea,ambele recursuri au fost acceptate de Tribunalul Valcea si cazul a fost trimis inapoi la Judecatoria Horezu pentru rejudecare pentru exceptie.Vreau sa precizez faptul ca senytiinta data de Judecatoria Horezu nu a fost semnata de grefiera de serviciu,fapt pe care nu l-am inteles.In momentul de fata procesul este in curs de rejudecare la Judecatoria Horezu.
Va rog sa imi explicati ce se poate face in continuare avand in vedere ca eu detin acte pe aceste terenuri,primaria nu doreste sa ma despagubeasca in nici un fel si nici sa mi se restituie terenul.Cum trebuie sa actionez in continuare?
Tin sa completez faptul ca pe bucata care se afla in interiorul terenului de fotbal(public) s-au afectuat lucrari,terenul de fotbal fiind in modernizare.
Este corect sa se procedeze in acest fel din momento ce terenul se afla in litigiu?
Va multumesc!

Răspuns la discuția Discriminare sau nu?
Da...va multumesc pt.raspuns.
Multumesc pt.raspunsul si timpul dvs!
Ok,asta inteleg,asa o fi dar ce inseamna faptul ca in apelul procurorului exista scris faptul ca pedeapsa trebuie sa se mareasca la 2 ani si 6 luni cat a vrut dumnealui pentru ca cei doi sa fie dati exemplu pentru altii.Asta cum o mai explicati?
Este normal asa ceva?Fiecare persoana are dreptul sau la un proces corect nu pentru a fi dat drept exemplu pentru alte persoane.
Răspuns la discuția Transfer penitenciar
Buna ziua,
Sotul meu se afla in prezent inchis in Slovenia avand de executat o pedeapsa de 2 ani si 6 luni.
Este pentru prima data intr-o astfel de situatie,pentru prima data intr-o inchisoare si doreste sa se transfere in Romania sa execute restul din pedeapsa aici.Se afla inchis de 8 luni,executate in Slovenia.
Din cate am inteles,in Slovenia aproape orice detinut are dreptul la eliberare conditionata la 1/2 din pedeapsa.Intrebarea mea ar fi urmatoarea:daca se transfera in Romania dereptul la el.conditionata la jumatate mai este valabil sau aici se schimba totul?
Din cate am inteles in Romania se "merge" cu 8 luni la an si daca mai si muncesti se mai reduc niste zile.Este adevarat?Din 2 ani si 6 luni cam cat credeti ca ar avea de executat in Romania avand in vedere faptul ca are deja 8 luni executate.
Va multumesc anticipat pentru timpul dvs!
Buna ziua,
Sotul meu a fost condamnat in Slovenia pentru furt,in prima instanta la 1 an cu inchisoare.Trebuie sa mentionez faptul ca in acelasi caz mai este implicata o persoana care a primit acceasi pedeapsa ca a sotul meu.
Am intrebat avocatul sotului meu daca este bine sa faca apel sau nu si m-am trezit ca atat avocatul sotului meu cat si avocatul celeilalte persoane cat si procuratura au facut apel.Pana aici toate "bune"daca asa au considerat dansii de cuviinta asa au facut si ne-am pus toata increderea in dumnealor mai ales pentru ca niciodata nu am trecut prin astfel de probleme,sotul meu este la prima infractiune din viata lui.Procurorul de caz a cerut in apelul sau ca cei doi sa primeaseca pedeapsa cu inchisoarea de 2 ani si 6 luni si o amenda de 1000 de euro si acest lucru s-a si intamplat...Este posibil ca Inalta Curte sa accepte sa dea exact pedeapsa ceruta de procuror???Ei chiar nu aveau nimic de verificat ...Cel mai mult si mai mult ma mira faptul ca in apelul procurorului scria ca sotul meu a mai fost condamnat in trecut,lucru complet neadevarat,cu ajutorul Ambasadei am reusit sa obtin cazierul sotului meu,pe care oricum il aveau la dosar,cu siguranta,am trimis cazierul avocatului sotului meu pentru a putea dovedi ca ceea ce scrie procurorul in apelul sau este fals si aceasta proba nici macar nu s-a luat in considerare,nici macar faprul ca nu a mai fost inchis pana in prezent,niciodata.
Totul a iesit asa cum a dorit procurorul de caz mai ales ca aparatori au fost doi avocati ,nu numai unul!
Ceea ce mi se pare complet exagerat este faptul ca pedeapsa a crescut cu 150%!!Este posibil asa ceva???Este posibil ca in apelul procurorului sa apara scris ca cei doi trebuiesc dati drept exemplu pentru altii,sa nu mai comita infractiuni de gen pe teritoriul Sloveniei???Asta nu este discriminare pe fata?
Multumesc!