avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare teren public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare teren public

Buna ziua,
Incep prin a va relata cazul meu.Bunicul meu detinea o parte din terenul pe care este amplasat terenul de forbal al scolii din com.Pietrari,jud.Valcea.Am facut cerere de revendicare in data de 1998 dar nu s-a solutionat pana in anul 2009 cand am introdus actiune in instanta.Terenul se compune din doua bucati:una se afla in terenul de fotbal si cealalta este in afara lui.Ambele sunt folosite de catre primarie,unul fiind inclus in terenul de forbal si celalalt in afara lui este folosit ca intrare in teren.
Detin actul de partaj voluntar al bunicilor si un act al persoanei care se invecineste cu terenurile despre care va vorbesc.Vreau sa subliniez faptul ca Primaria nu detine nici macar un act.In prima instanta Judecatoria mi-a dat castig de cauza pe bucata care se afla in afara terenului de fotbal iar in legatura cu cealalta care este inclusa in terenul de fotbal nu s-a pronuntat in nici un fel.
S-a facut recurs atat de primarie cat si de catre mine la Tribunalul Valcea,ambele recursuri au fost acceptate de Tribunalul Valcea si cazul a fost trimis inapoi la Judecatoria Horezu pentru rejudecare pentru exceptie.Vreau sa precizez faptul ca senytiinta data de Judecatoria Horezu nu a fost semnata de grefiera de serviciu,fapt pe care nu l-am inteles.In momentul de fata procesul este in curs de rejudecare la Judecatoria Horezu.
Va rog sa imi explicati ce se poate face in continuare avand in vedere ca eu detin acte pe aceste terenuri,primaria nu doreste sa ma despagubeasca in nici un fel si nici sa mi se restituie terenul.Cum trebuie sa actionez in continuare?
Tin sa completez faptul ca pe bucata care se afla in interiorul terenului de fotbal(public) s-au afectuat lucrari,terenul de fotbal fiind in modernizare.
Este corect sa se procedeze in acest fel din momento ce terenul se afla in litigiu?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Se poate cumpara sau concesiona un teren apartinand bisericii? Boggy 123456 Boggy 123456 Detin un teren intravilan, iar pentru a putea construi am nevoie de o cale de acces de minim 3,5 m latime. Problema e ca jumatate din distanta acestei cai de ... (vezi toată discuția)
Dosare vechi gabriel32 gabriel32 Bunicii mei au avut un teren in litigiu cu niste vecini, care sustineau ca este defapt terenul lor. Bunicii au intentat un proces si au adus dovezi ca acel ... (vezi toată discuția)
Teren inregistrat la agricol Eu 1986 Eu 1986 Acum 8 ani bunici mei mi au donat casa si teren.in contract specifica k au drept de uzufruct atat ei cat si tatal meu.bunica a murit intre timp.problema e k ... (vezi toată discuția)