Bunicii mei au avut un teren in litigiu cu niste vecini, care sustineau ca este defapt terenul lor. Bunicii au intentat un proces si au adus dovezi ca acel teren este al lor conform unui schimb facut in anul 1962. Ultima sentinta pe care o am de la acel proces spune ca: motivatiile vecinilor sunt nereale, neexistand dovezi ca terenul este al lor. Deci, ar fi trebuit ca terenul sa ramana in proprietatea bunicilor. Totusi, bunicii, nedorind cearta cu vecinii, au lasat totul nerezolvat, si vecinii s-au folosit de acel teren. Acum, dupa decesul bunicilor, devenind mostenitoare a acelor terenuri, consider ca nu este corect ca acei vecini sa se foloseasca de terenul bunicilor, pentru care s-a dat o sentinta clara ca nu este al lor. Bunicii nu au un act de proprietate pentru terenul respectiv, de aceea nu stiu daca sentinta pe care o detin este cea finala sau au mai urmat recursuri. Cum as putea sa aflu care este situatia acelui teren? Carei institutii sa ma adresez? Mentionez ca sentinta este data in anul 1990, iar in anul 1991 bunicul a mai inaintat o cerere catre primarie de a se face o constatare ca acei vecini nu respecta sentinta si muncesc in continuare pamantul respectiv. La cererea respectiva s-a incheiat un proces verbal in care se specifica faptul ca vecinii muncesc pamantul respectiv.
Buna seara,
Mergeti la judecatoria care a pronuntat acea sentinta, la arhiva, si solicitati copii de pe toate actela care mai exista din dosar.
Centinta o gasiti acolo dar este posibil sa existe si la primarie daca a fost depusa de bunic..
Multumesc frumos pentru rapiditatea raspunusului dumneavoastra. Sentinta o detin in original. Ceea ce ma interesa este daca aceea este ultima, sau s-au mai facut recursuri. Terenul respectiv este langa casa bunicilor. Deci, era: casa, teren (in litigiu), drum de tarla. In actul de proprietate cerut si emis ulterior pentru casa bunicilor, de catre acestia in timpul vietii lor, casa apare vecina cu terenul folosit abuziv de vecini (teren care apare pe numele vecinilor). De aici dubiul meu cum de terenul apare pe numele vecinilor daca sentinta s-a pronuntat in favoarea bunicilor? Este posibil ca acel teren sa fii intrat in proprietatea vecinilor, netinandu-se cont de sentinta (asa cum mentionam din ce imi amintesc, copil fiind la vremea aceea, bunicii au spus ca ei nu doresc cearta cu vecini, si probabil nu au mai facut toate demersurile, iar sentinta s-a pierdut pe undeva) sau s-a facut recurs la proces si intr-un final s-a dat terenul vecinilor?
Dar banuiesc ca aceasta pot afla asa cum m-ati indrumat de la judecatoria respecitva.