avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-a fost incalcat dreptul de proprietate prin ararea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-a fost incalcat dreptul de proprietate prin ararea unei tarlale fara stirea mea

Deci mama mea , are un teren care a fost arat de catre o societate comerciala , care a luat pamant in arenda de la vecinii mei , dar mama mea nu a semnat niciun fel de contract de arenda cu ei , si asta inseamna ca mamei mele i-a fost incalcat dreptul de proprietate .

Pe acel teren are titlul de proprietate tatal mamei mele , iar mama mamei mele a facut succesiunea dupa sot , devenind singura mostenitor ca urmare a renuntarii mamei mele la mostenire .

Bunica mea nu mai are alti mostenitori decat mama mea , si nu am facut pana acuma taxa de succesiune pentru ca atunci cand primaria i-a dat titlul de proprietate bunicii mele in 2002, "a uitat" sa treaca in titlul de proprietate terenul din gradina casei si nu vreau sa pierd pamantul din gradina .

Cu toate ca vecinii mei din dreapta si stanga apar in titlul lor de proprietate ca sunt vecini cu mine atat pe terenul din gradina cat si cel ocupat de curti si constructii , iar terenul curti si construcii se invecineaza cu mamaie , acest teren nu apare in titlul de proprietate .

Pentru ca reconstituirea titlului de proprietate s-a facut in 1991, si la acea data se oprea 12% din suprafata totala , iar gradina a fost bagata la retinere pentru ca tataie nu a fost de acord cu niste schimburi de terenuri , chiar daca pana la urma comisia de la primarie a reusit sa mute 1208 mp pe care ii aveam aproape de casa , intr-o tarla mai departata de casa .

Dedei amanuntele astea ca sa vedeti de ce nu am facut succesiunea dupa mamaie , pentru ca daca faceam succesiunea pierdeam terenul de langa casa , teren care nu apare in titlul nostru de proprietate , cu toate ca suntem stapani pe acest teren din vremea lui Cuza . tataie primindu-l de la parintii lui ca sa-si faca o casa .

As vrea sa stiu ce pot face eu in mod concret daca acea societate comerciala mi-a arat pamantul ( adica pamantul bunicii mele) fara acordul meu , pentru ca eu nu vreau sa inchei un contract de arenda cu ei , acel contract fiind dezavantajos pentru noi .

Daca doriti , ati putea sa-mi spuneti cum sa fac ca sa-mi recuperez tot pamantul , pentru ca din 2002 cand mi-a fost dat titlul de proprietate si pana acuma am tot umblat fara folos pe la primarie , si am si doua procese care nu au dat rezultate , adica primul proces pentru anulare titlu de proprietate si al doilea proces cu primaria pentru uzucapiune .

In primul proces instanta a hotarat ca nu poate anula titlu de proprietate fara acordul Comisiei care se ocupa de stabilirea dreptului de proprietate ( adica avocata mea nu a stiut pe cine sa dea in judecata fiind implicata si in politica de partea puterii , am pierdut si recursul cu alta avocata de data asta ) , iar in al doilea proces instanta a stabilit ca primaria nu are calitate procesuala activa , adica nu are nicio treaba cu terenul meu .

Primaria nu vrea sa-mi reconstituie dreptul de proprietate , pentru ca in 2008 si 2009 mi-a trimis instiintare ca vrea sa-mi teren in alta parte sau bani pentru cei 12% din terenul oprit in 1991 , dar noi nu vrem pentru ca este terenul meu din fundul curtii , teren pe care-l muncim de multa vreme .

Daca nu am pus topicul in locul potrivit ( cu toate ca ma uitai bine inainte de a scrie ) , va rog sa semnalati asta unui moderator sau administrator pentru a fi mutat in locul potrivit .

Mentionez ca din 1991 familia mea tot incearca sa recupereze terenul , dar primaria ne-a dus cu vorba , adica ne-a masurat terenul dar nu ne-a dat niciun act pana in 2002 cand s-a dat titlul de proprietate .

In 2007 am obtinut un duplicat al titlului de proprietate pentru ca titlul original s-a pierdut pe la primarie .
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 18:08, 20 Ianuarie 2011
foarte complicata speta dvs in actualul stadiu. oricum acea societate nu are voie sa intre sa va are terenul fara permisiunea dvs si fara a exista un contract. puteti face plangere penala in acest sens.
Pai putem face plangere penala daca proprietara este mamaie si nu s-a facut succesiunea ?
In ce calitate ?
Eu ma gandeam ca mai intai sa recuperem terenul si dupa aia sa facem plangere penala .
Cum as putea sa recuperez terenul ?
Avocatii pe care i-am angajat pana acuma mi-au luat banii degeaba .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate bojucris bojucris Parinti mei au cumparat de la bunica mea o bucata de pamant pe care am construit o casa, pamantula era parte integranta din gradina bunicii. in 1997 a murit ... (vezi toată discuția)
Este necesar titlu de proprietate pe un teren aflat inscris in cartea funciara din 1988? dania_992001 dania_992001 Buna seara. In 1988 s-a inscris in cartea funciara dreptul de proprietate asupra casei+gradinii de la tara a mamei mele si a unchiului meu. In 1994 cand a ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla ce avocat reprezinta paratorul intr-un proces? Tlorin Tlorin Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate afla cine este avocatul partii paratoare dintr-un proces civil, cine poate avea acces la aceste informatii si cum ... (vezi toată discuția)