avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Problemă cu întabularea terenului, apărută din ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Problemă cu întabularea terenului, apărută din cauza primăriei. Ce proceduri să urmez pentru a grăbi lucrurile?

Buna ziua.
In urma cu mai bine de un an si jumatate,bunicii au hotarat sa-mi "vanda" un pamant. Dupa ce am facut succesiunea,am inceput procesul de intabulare+cadastru, dar de un an de zile cei de la primarie ma tot tin pe loc. Ei spun ca pe tarlaua respectiva lipsesc 1000 m2 si initial au propus ca fiecare sa renunte la o mica cota din pamant. A doua propunere a fost ca un proprietar sa accepte pamant in alta parte,propunere acceptata de domn X.
Am tot incercat sa aflu detalii,dar imi spun ca e nu stiu cand dar se rezolva. Ce proceduri sa urmez pentru a grabii lucrurile? Am impresia ca cei de acolo au facut niste lucruri necurate.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu ati fost destul de explicit. Ce acte aveti in momentul de fata pentru teren?

Vladislav20 a scris:

Nu ati fost destul de explicit. Ce acte aveti in momentul de fata pentru teren?

Deci bunica mea a devenit mostenitoare in urma succesiunii.

Deci ca acte :

- act de succesiune ce atesta ca bunica e mostenitoare

- titlu de proprietate pe pamant
Si de ce nu puteti sa va intabulati? Nu vrea primaria sa va semneze ``incadrarea in tarla``? Ca practic de la ei aveti nevoie doar de acest act (incadrarea in tarla). Nimic altceva.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
Vladislav20, utilizator

Vladislav20 a scris:

Si de ce nu puteti sa va intabulati? Nu vrea primaria sa va semneze ``incadrarea in tarla``? Ca practic de la ei aveti nevoie doar de acest act (incadrarea in tarla). Nimic altceva.

Cei de la primarie mi-au transmis ca pe intreaga tarla lipsesc 1000 m si au venit cu cele 2 propuneri, deci practic ei sunt cei care mi impiedica bunica sa mi “vanda” terenul. Nu stiu ce sa fac mai departe sa intru cat mai repede in posesia terenului.
E vorba de o negociere, ce mai la deal la vale...

Alte discuții în legătură

Declarații de la vecini pentru prima inscriere Andreeacb28 Andreeacb28 Bună ziua. Am ales sa fac o prima înscriere pe un teren pe care bunica mea are titlu de proprietar de la alte rude de-ale ei decedate... Topometristul ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesie de la primarie a unei mosteniri elena_george elena_george Buna ziua, am si eu o speta si nu stiu de unde sa incep. 1. Bunica mea (mama tatalui meu) a avut intr-o comuna din judetul Mehedinti 3 hectare de pamant, dar ... (vezi toată discuția)
Plan parcelar mrtz_69 mrtz_69 Buna ziua,am si eu o problema si nu stiu cum o pt rezolva,Tribunalul a desemnat un expert care sa intocmeasca o expertiza in vederea iesiri din ... (vezi toată discuția)