avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarații de la vecini pentru prima inscriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarații de la vecini pentru prima inscriere

Bună ziua. Am ales sa fac o prima înscriere pe un teren pe care bunica mea are titlu de proprietar de la alte rude de-ale ei decedate...

Topometristul spune ca dosarul s-ar putea sa fie respins pe motiv ca vecinii nu au terenurile intabulate...

În aceasta situație, de unde pot lua semnături, este necesar chiar de la vecini sau doar de la persoane cunoscute familiei? Nu înțeleg nimic...

Mulțumesc, scuze exprimarea, sper ca se înțelege.
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 11:38, 4 Martie 2020
Dacă vă referiți la un teren agricol, în această situație trebuie să vedeți următoarele:

În cazul terenurilor extravilane, beneficiarul trebuie să ia în considerare următorul aspect: dacă parcela deținută face parte dintr-un plan parcelar avizat sau nu.

Dacă planul parcelar a fost avizat, procedura de intabulare teren agricol extravilan este simplificată. Nu este necesară decât o documentare tehnică și realizarea verificărilor în teren, urmând ca apoi să se realizeze operațiunile cadastrale. Acestea durează maximum o lună de zile, dacă actele sunt corect realizate și avizate la timp de către OCPI.

Dacă planul parcelar nu a fost avizat, lucrarea de cadastru și intabulare teren extravilan se realizează diferit. Operațiunea se numește încadrare în tarla sau poziționare incertă. În acest caz, întreaga operațiune durează mai mult pentru că sunt necesare mai multe informații, iar planurile întocmite trebuie vizate și de Primărie înainte de a fi supuse avizării de către Oficiul de Cadastru Teritorial.


Acte necesare cadastru și intabulare teren agricol extravilan sau forestier

Copie legalizată după toate actele de proprietate ale terenului respectiv. În funcție de modul de dobândire al terenului, aceste acte pot fi: titlu de proprietate, ordinul prefectului (când terenul a fost primit sau retrocedat de stat), contract de vânzare cumpărare (când terenul a fost cumpărat de la o persoană fizică / juridică), certificat de moștenitor, sentință civilă definitivă și irevocabilă. Din cauză ca procedura de intabulare se realizează succesiv, este important să se realizeze copii legalizate după toate actele de proprietate, începând cu titlu de proprietate, până la ultimul act.
Adeverință de rol – de la primăria pe raza căreia se află terenul (cazuri excepționale).
Certificat de atestare fiscală cu valoarea de impunere a imobilului, emisă de serviciul financiar teritorial.
Copie simplă după buletinul proprietarului sau a certificatului de înregistrare (CUI) în cazul persoanelor juridice. În situația în care unul dintre proprietari a decedat şi nu s-a dezbătut succesiunea după acesta, în vederea intabulării este necesară și o copie legalizată după certificatul de deces al acestuia.
Cereri tip puse la dispoziție de către societatea de cadastru în momentul semnării unui astfel de contract de prestări servicii.
Care sunt termenele pentru intabulare teren agricol extravilan

Dacă terenul este în intravilan, atunci vă trebuie actele prin care ați dobândit terenul și declarațiile vecinilor (notariale), prin care sunt de acord cu grănțuirea respectivă, că nu au pretenții față de lucrarea făcută de topometrist (lucrarea de cadastru). Da, afirmația topometristului este adevărată, fiindcă sunt situații în care anumite porțiuni din parcelele de teren se suprapun (mai ales dacă vecinii nu au făcut întabularea - ceea ce presupune, în prealabil, efectuarea lucrărilor de cadastru). Ar fi bine să vorbiți cu ei ca să se dacă simultan lucrarea respectivă, pentru toate proprietățile, și în felul acesta veți fi scutită de eventualele probleme la întabulare (de cele mai multe ori întabularea se face în umra unui proces îndelungat și costisitor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren gabiraco gabiraco Buna ziua. Am titlu de proprietate pe un teren de 10100 mp si din anul 2007 tot incerc sa il intabulez si nu reusesc. Problema este ca Primaria de care ... (vezi toată discuția)
Intabulare cadastrală după moştenire Kolcsar Hajnal Kolcsar Hajnal Am moştenit împreună cu fraţii mei mai multe terenuri intravilane şi extravilane de la părinţi decedaţi. Am obţinut certificatul de moştenire şi ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare Andreea_Pamfile Andreea_Pamfile Am cumparat un teren de 10 ha anul trecut. Pt inregistrat in cadastru si intabulare trebuie sa mai platesc cv...dak da atunci kt? (vezi toată discuția)