avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare teren

Buna ziua. Am titlu de proprietate pe un teren de 10100 mp si din anul 2007 tot incerc sa il intabulez si nu reusesc. Problema este ca Primaria de care apartine terenul nu vrea sa-mi elibereze planul parcelar necesar intabularii. Din 2007 pana acum ei tot zic ca trebuie sa faca noi masuratori in coordonate stereo. Primaria mi-a dat ca rezultat la toate adresele pe care le-am facut ca: exista o necnorcondanta dintre situatia existenta in teren si suprafata ce rezulta prin cumularea suprafetelor inscrise in documentele de proprietate emise pentru respectiva parcela. Intrebarea mea este, cine trebuie sa faca aceasta masuratoare in Coordonate Stereo 70? Din ce mi-au zis toti topometristii cu care am lucrat in incercarea de a intabula terenul am inteles ca pe acea parcela s-au facut ceva " smecherii" cu terenurile, cum s-au facut multe la noi in Romania si acum eu sunt " dus cu presul" . Ce ma sfatuiti sa fac, eu doresc sa-i actionez in instanta pentru ca m-am saturat sa ma tot abureasca. Daca doresc sa fac acest lucru pe cine trebuie sa actionez in instanta, Primaria? Va multumesc pentru orice sfat puteti sa-mi acordati.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 20:07, 10 Aprilie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresati unui topograf autorizat de catre OCPI din judetul in care se afla erenurile, apoi adunati :

- ACTELE NECESARE PENTRU CADASTRU SI INTABULARE LA PRIMA INSCRIERE, TEREN CU SAU FARA CONSTRUCTII :

1. extras din planul parcelar avizat pentru conformitate de primar (numai pentru terenurile situate in extravilan si pentru terenurile intrate in intravilan dupa 1990);
2. actele de proprietate, in copie legalizata ( contract vanzare – cumparare, titlu proprietate, proces verbal punere in posesie, certificat mostenitor – inclusiv acte invocate in acesta, sentinta civila – duplicat, etc) ;
3. certificatul fiscal (obtinut de la Directia Taxe si Impozite), cu mentiunea “pentru cadastru si intabulare” si cu valorile de impozitare pentru teren si constructii, in original,valabil pentru luna in curs.
4. copie xerox acte de identitate ale proprietarilor (BI / CI / certifiat de inmatriculare)

Aceste acte sunt necesare a se completa documentatia cadastrala in vederea primei intabulari.
- DEPUNETI CERERE INREGISTRATA LA REGISTRATURA ( SECRETARIATUL PRIMARIEI) PENTRU ELIBERAREAA ACELOR DOCUMENTE CE TIN DE PEIMARIE.
DACA NU OBTINETI IN TERMRN LEGAL CELE SOLICITATE , E NECESAR SA ACTIONATI PRIMARIA IN INSTANTA.E
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
actionati in contencios administrativ primaria pt obligatia de a face - respectiv sa procedeze la intocmirea planului parcelar și să va elibereze actul solicitat. apelati la un specialist, nu cred ca reusiti singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea unui teren intravilan gabiraco gabiraco Detin un teren intravilan de 10000mp cu titlu de proprietatepe care platesc impozit in fiecare an. Incerc de aproape 2 ani sa-l intabulez si nu reusesc pentru ... (vezi toată discuția)
Declarații de la vecini pentru prima inscriere Andreeacb28 Andreeacb28 Bună ziua. Am ales sa fac o prima înscriere pe un teren pe care bunica mea are titlu de proprietar de la alte rude de-ale ei decedate... Topometristul ... (vezi toată discuția)
Dificultati intocmire plan cadastru dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua..va rog sa ma ajutati sa inteleg ce se intampla si cum sa actionez in ceea ce am de facut... Detin in extravilanul orasului Topoloveni un teren ... (vezi toată discuția)