avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Plan parcelar pentru obtinere C.U. la teren ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Plan parcelar pentru obtinere C.U. la teren intravilan, cu cadastru si CF?!

Buna seara!

Incerc sa obtin Certificat de Urbanism(construire) pentru un teren intravilan (Bucuresti), ce a suferit o repozitionare ca urmare a Anexei 8 de la OCPI. Ca urmare a repozitionarii, 10 numere cadastrale au o pozitie diferita (la 110 grade) fata de restul loturilor (la 90 de grade) in raport cu strada principala (publica). Pe certificatele de Urbanism ni s-a spus ca nu putem construi nimic, deoarece terenurile sunt 'invartite' fata de restul zonei, si ca trebuie sa le repozitionam, desi noi am facut repozitionarea initiala la cererea OCPI. Desi planurile cadastrale luate dela OCPI nu arata probleme, primaria se leaga de o harta (HARTA FIZICA!) pe care o are, si care arata zona ca avand probleme (harta este facuta inainte ca noi sa repozitionam si sa rezolvam suprapunerile). Am reusit sa obitn o adresa scrisa din partea OCPI, care spune ca loturile nu au probleme cadastrale sau suprapuneri, dar au mentionat ca ei nu detin un plan parcelar. Am sunat la primarie sa le fac cunoscuta aceasta adresa, pe care o primisera si ei, iar dupa ce am intrebat daca pot redepune pentru C.U., au spus ca trebuie sa astepam "ceva" in legatura cu planul parcelar, care aparent e de negasit.
Intrebarea mea seste: din moment ce avem cadastru si carte funciara, de ce e nevoie de plan parcelar pentru a obtine C.U? Nici macar nu este necesar in actele pe care trebuie sa le depunem. Cat de legal e ceea ce face primaria in momentul de fata? Ce treaba are planul parcelar cu teren intravilan? Cum am putea rezolva?
Arhitectul sef inca asteapta ca OCPI sa vina la inalnire cu el, sa mearga in teren si sa confirme ca pozitia loturilor este corecta. Partea amuzanta e ca OCPI a fost deja acolo in trecut, pentru a intabula o constructie pe terenul alaturat, care ar trebui sa aiba aceeasi 'problema', dar nu au avut nimic de remarcat, decat incheierea intabularii.
Mai mentionez ca arhitectul sef vechi, sub care s-a facut repozitionarea, a eliberat C.U valide pentru loturile repozitionate. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexmc93 , utilizator 13:15, 22 Noiembrie 2024
PS: Loturile noastre nu au mentiuni de pozitii incerte, si au coordonate stereo 70. Doar drumul de servitute are mentunea de pozitie incerta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la intabulare pentru casa construita noua berbondac berbondac Buna ziua, Am achizitionat un teren care in urma cu multi ani a fost rupt dintr-un teren mai mare. Ruperea a fost facuta cu mult inainte sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)
Rectificare coordonate extravilan virtuale ? cosmin12345 cosmin12345 Buna ziua in urma cu 2 ani am cumparat o parcela de teren de 2500 mp extravilan.Am identificat parcela cu vechii proprietari toate bune .Acum vreau sa ... (vezi toată discuția)
Teren cu suprapuneri mihailesculivius mihailesculivius Buna ziua, Am cumparat un teren extravilan 500mp in 2007 (la pretul de varf).Cand am cumparat ni s-au facut masuratori de catre o firma autorizata de ... (vezi toată discuția)