Buna ziua,
Firma este inactiva din luna octombrie 2012 si am recent am primit amenda 2000 pentru ca nu am depus situatia financiara pe anul 2013.
Intrebarile mele sunt :
-dat fiind faptul ca firma este inactiva din 2012 trebuia sa depun situatia pe anul 2013 ?
-este normal ca am primit amenda acum?
Vreau sa precizez faptul ca firma nu functioneaza peste pe 0,nu am casa de marcat,nimic si nici nu am rulat pe ea vreodata de cand a fost deschisa in anul 2007.
Multumesc anticipat.
Buna ziua!
Situatiile financiare se depun pana la data radierii societatii de la registrul comertului/anaf.
Termenele de depunere ale acestora sunt cele din legea contabilitatii art.36.
Daca societatea nu a desfasurat activitate de la infiintare se depune o declaratie.
Firma a fost declarata inactiva din octombrie 2012 de catre ei pentru ca din motive personale din 2010 pana la sfarsitual anului 2012 nu am fost in tara.
Multumesc
In tot acest timp am primit tot felul de sesizari ca am de platit contributiile la stat,undeva la 1000 de lei in prima faza,am platit 600 de lei din ei,nu am reusit sa platesc tot din motive finaciare si in luna iunie am ajuns sa mi se deschida proces de urmarire penala pentru neplata in termen de 30 de zile.Spun 1000 in prima faza pentru ca mi s-a spus de catre reprezentantul de la fisc ca mai este de plata o suma destul de mare pentru mine undeva la 2600 lei dupla plata celor 1000 lei.
In anul 2011,in urma sesizarii mele ca nu ma aflu in tara,parintii au primit o comunicare cum ca firma este propusa pentru insolventa.Am verifcat pe site-ul anaf si firma figureaza ca inactiva...
Acum ca s-a deschis si proces de urmarire penala in iunie,am primit si amenda ca nu am depus situatia...este normal?
Multumesc
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.