avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Nedepunerea bilantului Contabil
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Nedepunerea bilantului Contabil

As dori si eu sa stiu care sunt consecintele nedepunerii unui bilant contabil / cerere de inactivitate de catre un ONG-S.

Caz concret: Organizatia mea nu are depus un bilant contabil/cerere de inactivitate din 1995 potrivit celor de la ANAF. Stiu ca se da amenda pentru asa ceva.
Problema e ca noi , biroul de conducere cel nou, nu stiam ce a fost in trecut, fiind studenti noi in facultate. Transferul de know how nu s-a facut cum trebuie , organizatia nu prea avea activitate financiara,un banal Bal al Bobocilor organizat in fiecare an fiind singura. In cazul acesta din cate stiu nu pot sa depun cerere de inactivitate pentru ca bani in cont au rulat.

Care ar fi solutia pentru a iesi din problema aceasta si de a pune organizatia in "legalitate" din punct de vedere financiar. Mi-am asumat niste responsabilitati , dar parca nu as vrea sa se rasfranga totul in capul meu acum.
Cel mai recent răspuns: roberth , utilizator 21:23, 15 Iunie 2010
Solutia este foarte simpla: va puneti un contabil care va intocmi bilanturile contabile pentru toti cei 5 ani si le va depune la Oficiul Registrului Comertului. Bineinteles, veti fi sanctionati contraventional, dar asta este!B-)
Toti cei 15 ani vreti sa spuneti ?
Stiti cumva care ar fi amenda contraventionala ? M-ar interesa foarte mult asta !
nedepunerea situaţiilor financiare anuale se sancţionează cu amendă de la 400 la 5.000 lei, iar nepublicarea situaţiilor financiare anuale cu amendă de la 2.000 la 30.000 lei.

asa am citit si eu aici - [ link extern ]
ONG-urile nu depun bilant contabil la Regsitrul Comertului ....faptele petrecute sunt prescrise deja ...:)
Intr-adevar ONG-urile nu depun bilantul la Registrul Comertului, ci la Administratia Financiara. Amenda pentru nedepunerea bilantului este de 1000 lei, diferita fata de cea aplicabila societatilor comerciale, deoarece este organizatie non-profit. Iar de prescris...:(

Alte discuții în legătură

Firma stefan1312 stefan1312 am si eu urmatoarea situatie:am o firma a carei activitate am suspendat-o pe 3 ani de zile.la sfarsitul anului trecut trebuia depus bilantul anual si nu am ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat administrator ContSters22096 ContSters22096 in cazul in care mandatul administratorului a expirat, societatea este suspendata si nu se mai depun situatiile financiare (bilant) care sunt riscurile pt ... (vezi toată discuția)
Bilantul anual al ong-ului. Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Daca in anul 2023, in cadrul ONG-ului am avut doar cateva cheltuieli (din imprumutul unui membru al CD), fara a realiza activitate economica sau ... (vezi toată discuția)