avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale expirare mandat administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

expirare mandat administrator

in cazul in care mandatul administratorului a expirat, societatea este suspendata si nu se mai depun situatiile financiare (bilant) care sunt riscurile pt fostul administrator (care este si asociat unic) ori societate?
firma nu are niciun fel de datorii
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 13:30, 26 Aprilie 2011
Nu este niciun risc. In momentul in care se va relua activitatea puteti sa inserati in hotarare si stabilirea duratei mandatului administratorului. Daca doriti puteti sa depuneti si acum cat societatea este suspendata o hotarare prin care se stabileste durata mandatului administratorului, dar va trebui sa depuneti concomitent si un act constitutiv actualizat, deoarece durata mandatului este o modificare a actului constitutiv.
si pt nedepunerea sit financiare nu exista sanctiuni?
sunt doar amenzi sau pot fi si de natura penala?

o eventuala amenda care i se apleca societatii se rasfrange asupra asociatului unic daca firma nu are organe de conducere?
Sanctiunea nedepunerii situatiei financiare la registrul comertului este dizolvarea societatii, iar nedepunerea declaratiilor la ANAF sanctiunea este inactivitatea fiscala, aceasta fiind inscrisa in cazierul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii societate suspendata peridot peridot Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ce priveste situatia de mai jos. Am o societate infiintata in aug 2006 pe care nu am desfasurat nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Nedepunerea bilantului contabil Milotin Milotin As dori si eu sa stiu care sunt consecintele nedepunerii unui bilant contabil / cerere de inactivitate de catre un ONG-S. Caz concret: Organizatia mea nu ... (vezi toată discuția)