avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Nedepunerea bilantului Contabil
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Nedepunerea bilantului Contabil

As dori si eu sa stiu care sunt consecintele nedepunerii unui bilant contabil / cerere de inactivitate de catre un ONG-S.

Caz concret: Organizatia mea nu are depus un bilant contabil/cerere de inactivitate din 1995 potrivit celor de la ANAF. Stiu ca se da amenda pentru asa ceva.
Problema e ca noi , biroul de conducere cel nou, nu stiam ce a fost in trecut, fiind studenti noi in facultate. Transferul de know how nu s-a facut cum trebuie , organizatia nu prea avea activitate financiara,un banal Bal al Bobocilor organizat in fiecare an fiind singura. In cazul acesta din cate stiu nu pot sa depun cerere de inactivitate pentru ca bani in cont au rulat.

Care ar fi solutia pentru a iesi din problema aceasta si de a pune organizatia in "legalitate" din punct de vedere financiar. Mi-am asumat niste responsabilitati , dar parca nu as vrea sa se rasfranga totul in capul meu acum.
Cel mai recent răspuns: roberth , utilizator 21:23, 15 Iunie 2010
Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei .
Buna ziua.
Nu am depus acest bilant in speranta ca firma va intra in radiere...nu am depus niciunul pana acum.

Acum aflu ca voi primi amenda pentru nedepunere, desi stiam ca pentru nedepunere la ONRC nu se amendeaza...

Vreau sa precizez ca sunt intro situatie financiara personala disperata (neplata ratelor la banci pe ultimele trei luni, etc) iar aceasta firma pe care am avut iresponsbilitatea sa o infiintez datoreaza statului impozitul forfetar precum si toate penalizarile aferente. Situatia este atat de grava incat nu am avut nici bani de suspendarea activitatii. Intrebarile mele ar fi:

1. Sa depun totusi acest bilant? (am inteles ca il mai primesc pana pe 15 Iunie?)
2. Cum sa fac si daca mai pot sa suspend activitatea acestei firme?

Multumesc anticipat,
Robert
freeelis a scris:

Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei .

Cinstit sa fiu nu ma inteleg nimic. Intr-un alt post de-al dumneavoastra ati zis:
freeelis a scris:

Prescrierea aplicarii sanctiunii amenzii contraventionale este reglementata nu prin dispozitiile art. 14 alin. 1 din OG nr. 2/2001, care se refera la prescrierea executarii sanctiunii amenzii contraventionale, ci prin dispozitiile art. 13 alin. 1, care prevad ca: „Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei”.
In baza art 14 alin 1 din OG nr 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Conform codului de procedura fiscala, amenda contraventionala reprezinta creanta bugetara si deci executarea acesteia se prescrie in termenul general de prscriptie prevazut de respectivul cod, si anume 5 ani.

Deci, in ce conditii se prescrie aceasta amenda? Cand in 6 luni si cand in cinci ani. Cum se considera comunicarea contravenientului indeplinita? Am inteles ca sunt doua amenzi, una pentru nedepunere si alta pentru nepublicare?!

Multumesc anticipat.
Robert
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
roberth, utilizator
Aveti grija ca confundati prescriptia aplicarii sanctiunii cu prescriptia executarii sanctiunii aplicate ... sunt termen diferite de prescriptie ...:)
Multumesc frumos.
Acum am inteles (cel putin asa cred:) ).

Cu deosebita consideratie ,
Robert

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma stefan1312 stefan1312 am si eu urmatoarea situatie:am o firma a carei activitate am suspendat-o pe 3 ani de zile.la sfarsitul anului trecut trebuia depus bilantul anual si nu am ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat administrator ContSters22096 ContSters22096 in cazul in care mandatul administratorului a expirat, societatea este suspendata si nu se mai depun situatiile financiare (bilant) care sunt riscurile pt ... (vezi toată discuția)
Bilantul anual al ong-ului. Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Daca in anul 2023, in cadrul ONG-ului am avut doar cateva cheltuieli (din imprumutul unui membru al CD), fara a realiza activitate economica sau ... (vezi toată discuția)