avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Bilantul anual al ONG-ului.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Bilantul anual al ONG-ului.

Buna ziua!

Daca in anul 2023, in cadrul ONG-ului am avut doar cateva cheltuieli (din imprumutul unui membru al CD), fara a realiza activitate economica sau alte activitati, trebuie depus la ANAF bilantul anual sau declaratie de inactivitate?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:27, 8 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Veți apela la un contabil autorizat membru CECCAR sa va întocmească și semneze bilanțul anual. Veți mai depune și declaratia 101 pentru ong-uri chiar și cu zero.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da. Nu exista nici o exceptie odata ce ai personalitate juridica si ai avut ceva operatiuni patirmoniale la un moment dat. Doar daca ai infiintat organizatia si nu ai demarat nici o activitate dpdv patirmonial si ai depus o declaratie de inactivitate dpdv patrimonial la ANAF poti scapa de obligatia de a depune situatie financiara anuala pe anul in cauza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor ong mihadari mihadari Am un ong.este stipulat in actul contitutiv si un cenzor desi avem 3 membrii fondatori.este obligatoriu sa avem si contabil?cenzorul poate munci cu contract de ... (vezi toată discuția)
Activitate asociatie si raportări contabile Costy bacau Costy bacau Buna dimineața Am o întrebare va rog frumos daca se poate să ne lămuriți. Asociația Ortodoxa Sfinții Împărați Constantin și Elena Bacău Avem ... (vezi toată discuția)
Depunere electronica declaratii ong doichitahorescu doichitahorescu Am un ONG si as dori sa aflu cum voi depune declaratiile pentru 2016. Pot sa ma adresez unui cabinet de contabilitate care sa mi le depuna pe semnatura lui? ... (vezi toată discuția)