avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate diana voinea

Activitate diana voinea

Răspuns la discuția admitere in avocatura 2008
Eu am vazut la un coleg o carte din asta, cu subiectele la drept civil. O comandase de pe net, mai mult nu stiu sa iti spun. Oricum, eu nu o recomand pentru ca din cate am vazut frunzarind-o subiectele sunt tratate in general pe scurt. Acum depinde foarte mult si de exigentele celor care corecteaza, pentru ca lucrurile stau diferit de la un barou la altul. Succes!
M-am grabit si am scris ce am vrut sa spun in citat :"> Adica:

Prin modificarea art 279 alin 2 din Codul de proc pen s-a eliminat posibilitatea adresarii plangerii prealabile direct la instanta de judecata. In prezent plangerea prealabila se adreseaza organului de cercetare penala sau procurorului. Modificarea s-a facut prin Legea nr. 356/2006.
Gabriela Paduraru a scris:

Romy....ce ai draga? Ce-i cu tine?
Ma fac ca nu am vazut ce ai scris!!!:)

Pai...asta studiezi in ..anul III, parca...

Pe scurt: prima o faci direct in instanta de judecata, a doua la Parchet.

Si acum:

Plangerea prealabila este incunostiintarea organului de up sau instantei de judecata despre savarsirea unei infr.prin care persoana vatamata cere urmarirea sau judecarea acelei infractiuni si in urma careia, cand este cazul, organul judiciar competent declanseaza procesul penal si pune in miscare actiunea penala. Aceasta are un caracter mixt: de drept penal si de drept procesual penal.

Plangera prealabila este o conditie de pedepsibilitate si de punere in miscare a actiunii penale (adica cel impotriva careia s-a facut plangerea , prin actul de sesizare al instantei , capata calitatea de inculpat), in timp ce plangerea penala este un simplu act de sesizare neimplicand si punerea in miscare a actiunii penale.

Plangerea penala , ca mod general de sesizare a organelor judiciare reprezinta o sesizare comuna ce poate fi inlocuita cu alte moduri generale de sesizare, cum ar fi denuntul sau sesizarea din oficiu, pe cand plangerea prealabila este un mod de sesizare special prev. penrtu anumite infractiuni.

Si ar fi mai multe de spus...dar, in mare, asta este!

Prin modificarea art 279 alin 2 din Codul de proc pen s-a eliminat posibilitatea adresarii plangerii prealabile direct la instanta de judecata. In prezent plangerea prealabila se adreseaza organului de cercetare penala sau procurorului. Modificarea s-a facut prin Legea nr. 356/2006.
Răspuns la discuția Stagiatura... bat-o vina!
Salut! Am si eu o intrebare: taxele catre barou se deduc integral sau doar intr-un anumit procent?
Răspuns la discuția Definitivat februarie 2008
E cineva pe aici care a dat definitivatul acum in februarie? Cum a fost? Ce subiecte ati avut?
Răspuns la discuția INPPA
De anul asta am inteles ca se infiinteaza niste centre teritoriale ale INPPA in toata tara si toti stagiarii din anul 2 vor trebui sa urmeze cursurile. Pe site-ul UNBR parca am citit, pentru cei interesati.