Cum pot verifica daca o societare comerciala pe care vreau sa o cumpar, are vreun credit la o banca. Este vreun sistem centralizat? Despre taxe si impozite stiu ca se pot verifica la fisc.
Se poate face un act adictional unde se stipuleaza ca orice datorie acumulata inainte de cesiune (credite neplatite, etc) cade in responsabiliatea fostului administrator?
"se transforma" e formal. Practic persoana fizica care are PFA , deschide un SRL (la care el este unic proprietar), si prin ceva cerere la primarie se transfera licenta de taxi catre acel SRL. Apoi urmeaza ca eu sa cumpar acel SRL, si astflel practic am licenta de operare Taxi.
Sunt interesat sa cumpar o firma de taxi (PFA se transforma in firma prin ceva hotarare de guvern privind legea taximetriei licenta se transfera catre acel SRL.)
1. Sunt interesat de pasii necesari pentru a cumpara acest SRL
2. Cum pot sa verific ca intre timp (de la transformare PFA in SRL) si pana in momentul in care il cumpar, firma nu a contractat ceva credite de la banci. Taxele de la stat ma gandesc ca se pot verifica la Finante.
3. Stiu ca este ceva lege prin care se specifica ca o persoana fizica are voie sa fie unic proprietar doar pe o un singur SRL. Ma intereseaza in viitor cum as putea sa cumpar mai multe (PFA-uri - > transformate in SRL).
4. Daca voi cumpara acest nou infiintat SRL, voi putea sa-l cumpar fara masina pe care este licenta, si sa cumpar o masina noua precum am reinoit parcul auto??
Nota : Trebuie sa cumpar aceste PFA - > SRL deoarece licentele de taxi nu se pot "comercializa" si singura modaliate de a face rost este sa cumpar SRL-ul.
Legat de ceva articol privind o avertizare a primariei:
"Primăria Cluj-Napoca anunţă faptul că în conformitate cu prevederile alin.(4) art.10 din Legea nr.38/2003 care a fost modificat de punctul 11 al art. I din Legea nr.265/2007 o autorizaţie taxi sau orice copie conformă este unică şi netrasmisibilă de la un transportator autorizat la alt transportator sau persoană fizică, asociaţie familială, precum şi de la un autovehicul la altul."
Sunt nou in domeniu si intrbarile arata cam asa:
1. Daca se cumpara toata firma de taxi exista vreo problema?
2. Cum se poate verifica daca firma nu are datorii/credite?
Sper ca l-am incadrat la sectiunea care trebuie.
Multumesc