avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Verificare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Verificare firma

Buna ziua,

Cum pot verifica daca o societare comerciala pe care vreau sa o cumpar, are vreun credit la o banca. Este vreun sistem centralizat? Despre taxe si impozite stiu ca se pot verifica la fisc.
Se poate face un act adictional unde se stipuleaza ca orice datorie acumulata inainte de cesiune (credite neplatite, etc) cade in responsabiliatea fostului administrator?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 19:50, 27 Iunie 2011
Inscrieti in contractul de cesiune parti ssociale o clauza potrivit careia fostul asociat raspunde pentru datoriile existenta la data incheierii contractului de cesiune.
La fel, administratorul societatii raspunde pentru modul in care a fost administrata societatea pe perioada mandatului sau.
Nu cred ca este posibil acest lucru fara acordul creditorului. In fapt ar avea loc schimbarea debitorului, daca persoana fizica nu poate dovedi ca poate plati creditul sau nu are garantii suficiente?
Aceasta inseamna obligatoriu acordul creditorului. Si daca creditorul nu este cunoscut de catre cumparator ca sa fie contactat atunci degeaba.
cesiunea inseamna preluarea patrimoniului care cuprinde active si pasive, ce nu preiau asociatii si administratorul sunt faptele penale savarsite in perioada lor de administrare in rest tot ce tine de firma,obligatii creante de incasat,etc.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am preloat un srl si am surpriza sa apara cu multe datori.....ce pot face ...???? bebe4ever bebe4ever Am fost asociat cu cineva din 2007 pana in februarie anul acesta ....asociatul mia cedat partile lui si cand am fost la finante am constatat ca intre datoriile ... (vezi toată discuția)
Pot vinde firma cu datorii? ContSters154162 ContSters154162 Daca firma are datorii la stat ii pot vinde totusi toate partile sociale/actiunile daca gasesc un cumparator interesat? B-) (vezi toată discuția)
Cum scap de o societate cu datorii la stat ????? bebe4ever bebe4ever Buna ziua as avea si eu nevoie de cateva lamuriri daca se poate. in 1997 am infintat un srl am fost 2 asociati acum de 1 luna asociatul mi-a cedat mie partile ... (vezi toată discuția)