avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot vinde firma cu datorii?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot vinde firma cu datorii?

Daca firma are datorii la stat ii pot vinde totusi toate partile sociale/actiunile daca gasesc un cumparator interesat? B-)
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
ContSters154162, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 08:06, 10 Noiembrie 2010
Daca prin cedarea partilor sociale/actiunilor, vreun creditor (inclusiv ANAF - in cazul dvs.) al societatii se considera prejudiciat, acesta se poate opune transferului.

Legea 31/1990 art. 202 alin. 2^3 (aceasta modificare a fost introdusa prin O.U.G. 54/2010 - cu intrare in vigoare incepand cu data de 23.06.2010)
trebuie sa precizati in actul de cesiune ca noul asociat preia activele si pasivele societatii.certificatul fiscal la cesiune se emite pt noul asociat nu pt firma dvs
Nu exista o solutie general valabila, pt simplul motiv ca domeniul juridic nu este o stiinta exacta !..
O anumita solutie poate functiona perfect intr-un anumit caz si poate sa se dovedeasca doar partial, sau deloc, valabila intr-un altul.

In orice caz, nu cred ca solutia unei astfel de probleme poate fi cautata pe un forum.
Sunt situatii/ momente, in care consultanta de specialitate nu mai poate fi inlocuita cu cateva informatii gasite pe un forum, pt ca, oricat de bine pregatiti ar fi cei care va raspund, ei nu au nici timpul, nici posibilitatea, de a analiza toate elementele situatiei d-voastra concrete...
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic
"noul asociat preia activele si pasivele societatii"


Da? Ce înseamnă asta? Cum preia activele şi pasivele unei societăţi comerciale o persoană fizică. Activul şi pasivul sunt elemente ale patrimoniului, acestea rămân ale firmei, nu le poate prelua nimeni.
Preluarea gestiunii, descărcarea de gestiune, predarea-primirea, transferul arhivei, contabilităţii, mijloacelor fixe... etc.... luarea la cunoştinţă de situaţia financiară a firmei şi renunţarea la... asta este cu totul altceva.

Ce înseamnă "preia activele şi pasivele"?. Auziţi o expresie... şi o repetaţi fără să o treceţi prin filtrul gândirii.
Tocmai de aceea se bucură unii când vă astfel de acte. Le pot contracara imediat.

nu cred ca solutia unei astfel de probleme poate fi cautata pe un forum


Solutia perfectă nu se poate găsi aici, în lipsa cercetării înscrisurilor.
Suntem ca nişte doctori fără pacient, care trebuie să pună un diagnostic.
Forumul este un bun început... dar trebuie analizate documentele pentru o protecţie maximă.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca devi actionar si administrator la o sc cu datorii? justme8 justme8 in cazul in care o prs intra ca actionar cu 50 % si administrator (vor fi astfel 2 actionari si 2 admin.)intr-o societate care a acumulat in trecut datorii ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau cesiune IF10CRY IF10CRY DETIN O SOCIETATE COMERCIALA CU ACTELE LA ZI, MAI PRECIS UN DEPOZIT DE MATERIALE DE CONSTRUCTII ADICA O HALA +UTILAJE +MARFA DE PE STOC.DORESC SA CEDEZ ... (vezi toată discuția)
Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)