avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce se intampla daca devi actionar si administrator la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce se intampla daca devi actionar si administrator la o SC cu datorii?

in cazul in care o prs intra ca actionar cu 50 % si administrator (vor fi astfel 2 actionari si 2 admin.)intr-o societate care a acumulat in trecut datorii (mentionez k acestea au fost facute de administratorul de atunci), intrebarea mea este daca aceasta persoana va raspunde pt acele datorii.
Cel mai recent răspuns: justme8 , utilizator 18:50, 19 Decembrie 2010
Buna seara .
Este de preferat sa se efectueze un bilant sau inventar corect al firmei cu creante si datorii la intrarea noului administrator in functie,si sa se specifice clar in procesul verbal de predare primire faptul ca noul administrator raspunde doar pentru datoriile ulterioare preluarii functiei ,nu si pentru cele anterioare .Lucru valabil si pentru actionari.E de preferat ca vechii administratori sa nu fie descarcati de gestiune pana nu se stabileste modul de acoperire a vechilor datorii .
Marius Bote .
Fiecare raspunde pentru ceea ce a comis. Chiar si dupa ce nu mai indeplineste functia de administrator.
fiecare administrator raspunde de ce a facut
in momentul in care vi s-au cesionat cele 50 % din actiuni ati luat atat activul cat si pasivul din acea unitate adica daca are datorii care au fast facute de catrre societate atunci tot societatea trebuie sa le plateasca.
atentie cel care preia firma are obligatia sa platesca datoriile, ceilalti administratori raspund penal daca sunt comise infractiuni in perioada lor dar creantele si datoriile raman in sarcina prezentului administrator.SANATATE!

Alte discuții în legătură

Predare firma oana-iulia oana-iulia As dorii sa predau firma pe care o detin prin Reg Com unei alte persoane.problema este ca pe firma o sa vina de plata o anumita suma TVA Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu datorii la buget danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: SRL-ul cu cu unic asociat si unic actionar, fara salariati, este infiintata in trimestrul 3 - 2010, nu are activitate pana ... (vezi toată discuția)
Contract cu o firma vanduta ulterior juann juann Va salut ! Ridic o problema de drept comercial , cred. Firma X (furnizor) a incheiat cu firma Y (beneficiar)un contract comercial , firme Y depunand un BO ... (vezi toată discuția)