avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Predare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Predare firma

As dorii sa predau firma pe care o detin prin Reg Com unei alte persoane.problema este ca pe firma o sa vina de plata o anumita suma TVA Vreau sa stiu daca dupa ce predau firma mai pot fi trasa la raspundere pentru respectivul TVA (persoana care preia firma stie de acest TVA )
din momentul predarii datoriile intra in sarcina lui si numai a lui sau in caz de neplata si de necontinuare a activitatii datoriile revin in sarcina vechiului administrator ?
Cel mai recent răspuns: willyg , utilizator 22:41, 22 Aprilie 2011
Datoria este a societatii, nu a dvs. personal. Societatea trebuie sa plateasca TVA, nu dvs. Raspunderea pentru achitarea datoriilor, revine administratorului. Administratorul care va fi in functie la data cand va trebui platita acea datorie este raspunzator de plata acesteia.
Se pare ca acest subiect apare din ce in ce mai des pe forum.
Iata un raspuns mai vechi al meu.

Subiect: RE: vreau sa vand o firma cu datorii

Fiecare administrator raspunde pentru mandatul sau.

Ca sa nu raspunzi pentru mandat nu este suficient doar actul aditional si procesul verbal de predare gestiune.
Este necesar si Hotarirea AGA formata din noul/noii asociati care sa iti dea descarcare de gestiune.

De asemenea, este necesara Hotarirea AGA de aprobare a situatiilor financiare pentru fractiunea de exercitiu fiscal.

Nu e chiar asa simplu ...

Ai grija.
Betoneaza-te cu acte, altfel ...

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2009
ContSters51068, utilizator
Ce se intampla in cazul in care inchizi firma. nu ai nicio datorie, totul este ok, si dupa 4-5 luni dupa ce-ti inchizi firma, te trezesti cu niste amenzi pe firma ! Cine le mai suporta? Firma nu mai exista, dar intradevar amenzile vor veni din mandatul acelui administrator!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand o firma cu datorii valy75 valy75 vreau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa predarea activului si pasivului societatii, daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai put ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu datorii la buget danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: SRL-ul cu cu unic asociat si unic actionar, fara salariati, este infiintata in trimestrul 3 - 2010, nu are activitate pana ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca devi actionar si administrator la o sc cu datorii? justme8 justme8 in cazul in care o prs intra ca actionar cu 50 % si administrator (vor fi astfel 2 actionari si 2 admin.)intr-o societate care a acumulat in trecut datorii ... (vezi toată discuția)