Sunt interesat sa cumpar o firma de taxi (PFA se transforma in firma prin ceva hotarare de guvern privind legea taximetriei licenta se transfera catre acel SRL.)
1. Sunt interesat de pasii necesari pentru a cumpara acest SRL
2. Cum pot sa verific ca intre timp (de la transformare PFA in SRL) si pana in momentul in care il cumpar, firma nu a contractat ceva credite de la banci. Taxele de la stat ma gandesc ca se pot verifica la Finante.
3. Stiu ca este ceva lege prin care se specifica ca o persoana fizica are voie sa fie unic proprietar doar pe o un singur SRL. Ma intereseaza in viitor cum as putea sa cumpar mai multe (PFA-uri - > transformate in SRL).
4. Daca voi cumpara acest nou infiintat SRL, voi putea sa-l cumpar fara masina pe care este licenta, si sa cumpar o masina noua precum am reinoit parcul auto??
Nota : Trebuie sa cumpar aceste PFA - > SRL deoarece licentele de taxi nu se pot "comercializa" si singura modaliate de a face rost este sa cumpar SRL-ul.
PFA-ul nu se poate transforma in SRL. Sunt reglementate de doua legi diferite care nu interfereaza: prima de OUG 44/2008 iar cea de-a doua de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale.
"se transforma" e formal. Practic persoana fizica care are PFA , deschide un SRL (la care el este unic proprietar), si prin ceva cerere la primarie se transfera licenta de taxi catre acel SRL. Apoi urmeaza ca eu sa cumpar acel SRL, si astflel practic am licenta de operare Taxi.
1. Realizati cesiunea partilor sociale. De la ORC primiti toate informatiile.
2. Asta este mai dificil. O masura de precautie ar fi ca vanzatorul sa dea o declaratie suplimentara ca nu a incheiat contracte de credite, insa in Romania chestia nu prea are valoare. Sau va intelegeti ca pretul de cumparare sa fie platit dupa cateva luni prin depunerea sumei intr-un cont bancar, timp in care daca exista ceva credite luate cu siguranta ca veti afla de ele.
3. Cumparati impreuna cu alta persoana, care preia formal 1 parte sociala. Apoi faceti un act de fuzionare a societatilor.
4. Licenta nu este legata de masina. Licentele sunt legate de PFA sau persoana juridica carei i-a fost acordata. Daca vanzatorul vrea sa vanda fara masina e in ordine, insa de cele mai multe ori acesta este interesat sa isi vanda epava la un pret cat de mare.