avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate adrian-zen

Activitate adrian-zen

Răspuns la discuția probleme cu vecinul
Multumesc pentru primul raspuns;
Omul are familie, o sotie care e asuprita binenteles nu zice nici da nici ba, copiii lui au spus sa-l lasam in pace ca-i nebun... e de inteles pana la un anumit punct dar cand ne asteapta cu arme albe se schimba situatia...
Cu autoritatile imi este ca daca l-am starnit in halul asta doar printr-o singura atentionare politicoasa, dupa ce primieste vre-un avertisment de la politie ori eventual vre-o amenda va fi si mai turbat...
Ori pentru asta e de umblat, scris declaratii, dovezi, martori si cine mai stie ce...
Bine-nteles ca nu ma steptam la solutii miraculoase doar niste pareri de la cei avizati si eventual cu cazuri similare rezolvate in vre-un fel, poate or fi solutii ce nu le vad pe moment din situatia in care ma aflu;
Ce dovezi vor fi luate in considerare pentru a sustine ce am de declarat? inregistrare/audio/video cu telefonul sau alte dispozitive dedicate ar avea vre-un sens ori ma fac de ras?
O zi buna in continuare!
Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema destul de frecventa in comunitatile de la bloc, totusi n-am gasit vre-un topic similar recent de aceea as dori sa adresez o intrebare fiind in cautarea unei solutii legale.
Am un vecin batran pe care am reusit sa-l supar cand am indraznit sa-l rog sa se poarte mai frumos cu copiii care se jucau la un moment dat in fata blocului. L-am surprins odata ca arunca cu pietre dupa copii pentru a-i alunga. De-atunci omul nu poate sa ma sufere desi abordarea a fost cat se putea de politicoasa.
La fiecare intalnire ma injura, scuipa si striga tot felul de lucruri obscene dupa mine si cei din familie. Omul sigur o fi bolnav, l-am ignorat - de luni de zile se intampla asta insa ieri m-a chemat in pivnita blocului unde a vrut sa ma loveasca cu o un maner de lopata sau ceva asemanator. Am reusit si de data asta sa ma feresc si sa-l las in voia lui dar lucrurile stau din ce in ce mai prost iar omul este un pericol pentru mine si familia mea. Cel mai greu este sa ma abtin sa nu dau cu el de gard si ma tem ca la urmatoarea iesire de genul asta n-am sa reusesc sa ma abtin fara sa-l altoiesc ceea ce nu-mi doresc si nu consider ca ar fi o solutie de aceea va rog sa-mi spuneti ce am de facut in fata legii. Reclamat la politie a mai fost de altii, noi nu ne-am ostenit fiindca nici asta nu e o varianta care sa fi facut diferenta... Multumesc anticipat si va doresc sa intalniti doar oameni civilizati!
Dupa cum stim, acest lucru e posibil si nu e chiar o noutate. Chiar daca pentru majoritatea dintre noi e doar un vis sa nu primim facturi in fiecare luna ba pentru curent, ba apa, gaz... smd;
Solutii exista si nici nu-s putine. Faptul ca acestea costa foarte mult e tot o chestie relativa - in sensul ca exista si solutii foarte simple "de casa" care nu costa mai nimic cu atat mai putin cat nu asigura indepenenta totala dar contribuie semnificativ la reducerea cheltuielilor; Desigur e nevoie de un "meserias" ca sa faca un colector solar din doze de bere, un generator HHO, o eoliana simpla sau alte "nebunii" dintr-astea care toate la un loc pot asigura chiar independenta energetica a unei locuinte. Desigur depinde si de pretentii, ca daca vrem jacuzzi, sauna, aer conditionat smd. care sa mearga simultan si non-stop probabil avem de investit ceva mai mult...dar important e ca si asa se poate.
Intrebarea este ce zice statul? te felicita? te premiaza? sau inventeaza un impozit pentru cei mai destepti si mai etici ca doar reduci si din poluare, chiar daca e doar "o portie" de energie ce ar trebui fabricata pentru tine dar orice tort mare e facut dintr-o multime de portii mici si daca vom fi multi cei carora le pasa, se vor schimba multe... (daca nar fi acel daca)
In fine, toata povestioara este pentru a afla "atitudinea" institutiilor de stat vis-a-vis de acest subiect, stil de viata sau ce-o fi.
Care sunt avantajele/deavantajele in ce priveste relatia cu legea, societatea, politica smd. desigur celelalte avantaje si libertatea le stim cu totii;
Intreb pentru ca nu stiu, si ma trezesc ca e ilegal sa faci asta precum se mai intampla pe la noi pe cand la altii statul iti da o gramada de bani pentru ca nu consumi din conducta groasa, faci economie sau alti termeni de genul asta prea putin cunoscuti pe la noi...
Multumesc pentru timpul acordat si astept parerile celor in cunostiinta de cauza.
OK, multumesc pentru link; acolo e tot ce stiam mai putin raspuns la intrebarea mea...
In principiu cred ca incep sa inteleg, ceea ce vreau nu se poate face decat ilegal...m-asteptam la asta; tipic romanesc - ca la noi la nimenea.

Adevarul e ca nu stiu cum e la altii cu intravilan/extravilanul dar am vazut tot felul de constructii pe coclauri ce nu vad cum ar putea apartine la intravilanul unei localitati si ma gandeam ca este si vre-o reglementare gen "insula" intravilan pe mijlocul campului extravilan, eventual cu ceva restrictii in afara de faptul ca e clar ca n-ai acces la utilitati dar se pare ca ma asteptam la prea multe ...

Hai sa intreb altfel, cum e cu casele de vacanta? cabane sau cum vrem sa le numim ce nu sunt in apropierea localitatilor/satelor ci oriunde altundeva pe camp/deal sau la munte. Presupunand ca terenul este proprietate privata-personala (extravilan arabil si vreau un garaj ori o camera unde sa stau sa ma odihnesc dupa ce ma batut soarele in cap in timp ce plantam morcovi :-). Nu-mi trebuie nici fundatie neaparat ca doar sunt solutii in est de mii de ani, eventual vreau o fantana ca sa-mi ud tzelina si treburi de genul asta, nu se poate decat ilegal?
Speram totusi sa exista o reglementare in sensul acesta; poate stie cineva
Multumesc!
Am inteles, dar existao lege ce ar putea fi consultata in prealabil fiindca uneori la primarie se vorbesc verzi si albastre...consider ca e util sa mergi acolo cu temele facute ca altfel uneori la astfel de intrebari se raspunde cu "nu se poate". In legea 50 nu am gasit referire la un astfel de caz desi sunt si vor mai fi multe constructii de tot felul pe terenuri private insa fara cine stie ce autorizatii. Probabil majoritatea sunt ilegale der tocmai de aceea intreb care ar fi cadrul legal fiindca un PUZ pentru un loc mai mult sau mai putin izolat e mult prea scump pentru o singura constructie (gospodarie)
De ce fel de autorizatie este nevoie pentru o constructie fara utilitati pe teren extravilan (proprietate privata).
Daca sunt restrictii in ce priveste suprafata consturctiei sau alte restrictii - care ar fi acestea?