avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinul

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema destul de frecventa in comunitatile de la bloc, totusi n-am gasit vre-un topic similar recent de aceea as dori sa adresez o intrebare fiind in cautarea unei solutii legale.
Am un vecin batran pe care am reusit sa-l supar cand am indraznit sa-l rog sa se poarte mai frumos cu copiii care se jucau la un moment dat in fata blocului. L-am surprins odata ca arunca cu pietre dupa copii pentru a-i alunga. De-atunci omul nu poate sa ma sufere desi abordarea a fost cat se putea de politicoasa.
La fiecare intalnire ma injura, scuipa si striga tot felul de lucruri obscene dupa mine si cei din familie. Omul sigur o fi bolnav, l-am ignorat - de luni de zile se intampla asta insa ieri m-a chemat in pivnita blocului unde a vrut sa ma loveasca cu o un maner de lopata sau ceva asemanator. Am reusit si de data asta sa ma feresc si sa-l las in voia lui dar lucrurile stau din ce in ce mai prost iar omul este un pericol pentru mine si familia mea. Cel mai greu este sa ma abtin sa nu dau cu el de gard si ma tem ca la urmatoarea iesire de genul asta n-am sa reusesc sa ma abtin fara sa-l altoiesc ceea ce nu-mi doresc si nu consider ca ar fi o solutie de aceea va rog sa-mi spuneti ce am de facut in fata legii. Reclamat la politie a mai fost de altii, noi nu ne-am ostenit fiindca nici asta nu e o varianta care sa fi facut diferenta... Multumesc anticipat si va doresc sa intalniti doar oameni civilizati!
Ultima modificare: Marți, 11 August 2015
adrian-zen, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian-zen , utilizator 13:26, 11 August 2015
In conditiile in care singur recunoasteti
omul este un pericol pentru mine si familia mea.
,va revine dreptul sa hotarati modalitatea de solutionare
Fie nu dati curs/nu raspundeti invitatiilor acestuia ,fie analizati necesitatea sa va "osteniti" sa sesizati oficial autoritatile
Persoana in cauza nu are rude/apartinatori ?
Incercati sa discutati cu presedintele de asociatie sa verificati daca nu exista in evidente persoane de contact pentru situatii speciale
Daca apreciati ca persoana ,prin comportament reprezinta un pericol pentru dvs,familia dvs,eventual restul vecinilor,aveti dreptul sa sesizati oficial inclusiv serviciul specializat din primarie care gestioneaza situatia persoanelor varstnice si care pot dispune in urma verificarilor inclusiv internarea acestora in unitati medicale de profil
Multumesc pentru primul raspuns;
Omul are familie, o sotie care e asuprita binenteles nu zice nici da nici ba, copiii lui au spus sa-l lasam in pace ca-i nebun... e de inteles pana la un anumit punct dar cand ne asteapta cu arme albe se schimba situatia...
Cu autoritatile imi este ca daca l-am starnit in halul asta doar printr-o singura atentionare politicoasa, dupa ce primieste vre-un avertisment de la politie ori eventual vre-o amenda va fi si mai turbat...
Ori pentru asta e de umblat, scris declaratii, dovezi, martori si cine mai stie ce...
Bine-nteles ca nu ma steptam la solutii miraculoase doar niste pareri de la cei avizati si eventual cu cazuri similare rezolvate in vre-un fel, poate or fi solutii ce nu le vad pe moment din situatia in care ma aflu;
Ce dovezi vor fi luate in considerare pentru a sustine ce am de declarat? inregistrare/audio/video cu telefonul sau alte dispozitive dedicate ar avea vre-un sens ori ma fac de ras?
O zi buna in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzurile fizice si psihice asupra unui minor de 16 ani christinef christinef buna ziua, as dori sa aflu care sunt drepturile unui minor cu varsta de 16 ani. El fiind abuzat mental cat si psihic de patintii lui, defapt de mama lui ... (vezi toată discuția)
Cui ma adresez sa reclam hartuire psihologica ? ioanamarinescu ioanamarinescu O anumita femeie care posibil sa fi avut o relatie cu sotul meu ,s-a ambitionat sa ma hartuiasca psihic de ani de zile cu scopul (cred eu ) de a ma inlatura de ... (vezi toată discuția)
Mi-e frica ! GabrielaFluturas GabrielaFluturas Buna seara, am o problema cu un vecin. Intr-o dupa amiaza au venit 2 colege la mine pentru ca erau in trecere. Eu stau cu chirie aici de 2 luni. Am iesit in ... (vezi toată discuția)