avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mi-e frica !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mi-e frica !

Buna seara, am o problema cu un vecin. Intr-o dupa amiaza au venit 2 colege la mine pentru ca erau in trecere. Eu stau cu chirie aici de 2 luni. Am iesit in fata blocului, in pijamale, sa stau de vorba 10-15 minuite cu ele. Peste aproximativ 10 minute vine un vecin cu familia si tipa la noi (nu am inteles nici una ce a zis). A intrat in bloc impreuna cu familia, a coborat iar, s-a uitat la noi, a intrat iar si cand a coborat ultima data sa plece undeva s-a adresat in felul urmator :
Vecin : Ma fetelor voi asa tare vorbiti la voi acasa?
Eu : Ma scuzati, eu nu tip, asa este vocea mea, mai puternica (da, am un timbru vocal puternic dar nici vorba sa tip)
Vecin : De ce tipi ma la mine? Vezi ca aici e habitatul meu si fac ce vreau eu ! Unde stai? Eu vreau liniste aici in habitatul meu !
Eu : Ma vedeti in pijamale, unde pot sa stau?
Vecin : Nu ma intereseaza ! Blocul e al meu si trotuarul al tau !
(ce sa inteleg eu din "trotuarul e al tau"?)
Vecin : De ce te uiti asa la mine?
Colegele mele : Dar cum se uita? (mentionez ca avea atata respect de sine incat avea ochelari de soare)
Vecin : Ce crezi ca mi-e frica de tine? Tie sa-ti fie frica de mine nu mie de tine.
Eu : Credeti ca mi-e frica de dumneavoastra?
Vecin : Nu mai comenta, aici e habitatul meu si fac ce vreau ! Si vreau liniste ! Eu sunt seful aici si cu asta am zis tot !

In urma acestei discutii am ramas cu o frica nedescrisa, de atunci nici la paine n-am iesit pentru ca eu am inteles din ce a zis dumnealui, o amenintare. Iau pastile sa dorm, iau pastile sa ma calmez, sunt eu prea speriata sau acest om are anumite intentii? Este ceva de facut? Mi-e frica ca daca voi iesi din casa si ma voi intalni cu dumnealui sa nu-mi faca ceva. Am 20 de ani si sunt studenta. Mentionez ca este primul contact cu un vecin si ca nu cunosc nici un alt vecin nici macar dupa aspect.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2016
GabrielaFluturas, utilizator
Va recomand evitati pe cat posibil acest vecin.Amenintarea este pedepsita de Noul Cod Penal, dar in situatia d-voastra nu e cazul. Va inteleg ca v-ati speriat , dar in viata veti intalni multe persoane de acest gen care nu respecta legile morale, sociale.Sanatate.
Fiți atentă ce pastile și pentru cât timp le luați pentru că unele dau toleranță și dependență cu sindrom de sevraj la întreruperea bruscă.

Decât să luați pastile și să nu mai ieșiți din casă de frică mai bine vă cumpărați un spray lacrimogen, eventual și un aparat de electroșocuri, pe care să le țineți la îndemână și să vă duceți la pâine fără frică.
Radu9 a scris:

mai bine vă cumpărați un spray lacrimogen, eventual și un aparat de electroșocuri, pe care să le țineți la îndemână și să vă duceți la pâine fără frică.

Metodele de aparare si aparetele mentionate de dv pot fi legal folosite numai in anumite conditii
In niciun caz nu pot fi folosite in cazul unor dispute fara violenta si care nu constituie un pericol eminent
Utilizarea acestor produse in alte conditii decat cele legal prevazute ,atrag sanctiuni severe impotriva utilizatorului acestora

Sigur, nu i le-am recomandat pentru a le folosi când cineva țipă la ea, ci pentru a se putea apăra dacă cineva o agresează fizic. Pentru că așa cum arată și inițiatoarea discuției, teama ei față de vecin e în legătură cu posibilitatea de „a-i face ceva”. Însă observațiile dvs. sunt binevenite.
Nu aveți motive reale de temere.
Nici nu aveți ce sa faceți sub aspect juridic.

Nici el nu are ce sa faca sub aspect juridic.
O sa va descurcați pe viitor și sa nu va mai fie teama.

Alte discuții în legătură

Am un vecin care terorizeaza scara blocului, are o problema cu ... pescarualexandru pescarualexandru Vecin care terorizeaza scara blocului Are o problema cu cineva sau cu toti. Pe etaj, sunt 5 apartament, din care 3 sunt locuite (de mine, o vecina si domnul ... (vezi toată discuția)
Am fost agresata fizic de fata cu copii mei mici CVeronicaC CVeronicaC Stau la bloc et.9 sub mine stau cu chirie o familie de romi. Intr-o zi la ora 12 ma eram imbracata cu copii mei (de 1 an si de 6 ani)sa plec din casa in ... (vezi toată discuția)
Ajutor! Ancutza18 Ancutza18 Sunt o tanara de 19 ani si am o problema si nu stiu ce sa mai fac... sunt terorizata in oras de fostul prieten cu care am stat 2 ani de zile. Acum suntem ... (vezi toată discuția)