avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am un vecin care terorizeaza scara blocului, are o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am un vecin care terorizeaza scara blocului, are o problema cu ...

Vecin care terorizeaza scara blocului

Are o problema cu cineva sau cu toti. Pe etaj, sunt 5 apartament, din care 3 sunt locuite (de mine, o vecina si domnul care terorizeaza).
L-am prins din 15 Septembrie aproximativ in care pana in prezent iese din apartament, urla, zice ca se usureaza pe toata scara si ca il doare-n .. de toti.

Ideea e ca am avut o conversatie cu el in data de 06.10.2024. M-am intalnit cu el in fata apartamentului, el statea la tigara in casa scarii si eu ieseam din apartament. "Eu: Salut", "El: Salut", "Eu: Ce faci, cum esti?, "El: Bine, fumez, tu?", "Eu: Ma duc dupa sotie.", "El: Si veniti inapoi?", "Eu: Pai aici e casa noastra", "El: Nu vindeti apartamentul? Nu am bani da daca il vindeti, sa nu ziceti la nimeni si sa veniti la mine prima data.", "Eu: Nu stiu, poate mai incolo", au mai fos cateva repetari de genul, "El: Ca vorbesc si cu Doamna Florica (Vecina) si o fac eu sa plece, adica nu o fac sa plece si vorbesc cu ea sa-mi vanda mie apartamentul", am zis ok si am plecat.

Din acesta conversatie, reiese ca terorizeaza vecinii si chiar si el zice ca ii terorizeaza pe toti pana pleaca. Chiar in dimineata asta pe la 08:30 09.10.2024 a iesit afara si a strigat ca "Cine vrea liniste sa se mute din scara.".

Ideea ca urla, sa urle, dar problema ca nu stiu daca este alcoolic sau drogat, si eu mizez pe drogat. Aici din pct meu de vedere e o problema mare, fiindca mi-e frica atat pentru mine, dar mult mai mult pentru sotia mea. Doamne feri sa aiba el o criza si sotia mea sa fie singura, sa se lege de ea. Fiind drogat, te poti astepta la orice.

M-am interesat putin si din cate am vazut, nu prea pot sa fac mare branza, adica: daca sun la politie si reclam, se alege cu amenda si cel mai probabil o sa escaladeze situatia. Daca ma duc sa fac plangere la administratie, cred ca din pct de vedere legal ei nu prea au ce sa faca. In judecata sa-l dau pentru ce? Ca nu stiu.

Si aici intervine intrebarea: Ce pot sa fac ca sa nu imi mai fie frica, sa nu stau cu gandul ca asta ar putea sa faca vreo tampenie pe care sa o regretam toti? Cum il opresc? Unde, ce, cum pot sa fac plangeri? Si daca o plangere de la toti vecinii sau sa facem ceva toti vecinii ca sa se opreasca.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
pescarualexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: pescarualexandru , utilizator 09:46, 18 Octombrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai va linistiti si nu va mai uitati continuu la drobul de sare.
Apoi, trebuie sa stiti ca daca nu considerati ca intr-o problema de securitate puteti apela la politie, atunci plecati de acolo cat de curand. Indiferent ca faceti plangere penala, ca il dati in judecata pe civil sau ca sunati la politie pentru deranjarea ordinii publice, la un moment dat din executarea sau cercetarea unui dosar puteti ajunge sa nu se conformeze si numai politia este aceea care poate interveni.
In al treilea rand, daca doriti o solutie, dar aia nu e buna, aialalta nici atat, puteti inceta sa cautati solutii.
Asa incat mai bine vorbiti dv. cu sotia si vedeti daca ii e frica sau nu, ca din ce ati povestit nu vad temeiuri, omul nu pare violent din ce povestiti dv. Daca ii e teama, discutati cu un avocat si vedeti ce masuri concrete se pot lua in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
Nu zic ca nu sunt bune solutiile, dar in cele mai multe cazuri, politia vine, daca nu primeste amenda isi ia advertisment, si aia a fost. Nu au ce sa faca mai mult din cate stiu. Adevarat, daca e o problema de securitate, normal ca o sa apelez la politie. Nu o sa-mi fac "dreptate" singur.

Vorbisem cu mama dansului zilele trecute, si a aparut o chestie: Imi zisese ca din cauza tratamentului pe care il administreaza are apucaturile astea. Nu vreau sa insinuez nimic, dar daca are probleme psihice, cred ca atunci ar fi mai usor sa gasesc o solutie.

Ziceati ca nu vedeti temei si ca omul nu pare sa fie violent. In momentul asta, nimeni nu a iesit afara atunci cand a avut o criza ca sa vedem daca este sau nu violent. Dar avand perete comun cu el, se mai aude si din ce aud, e doar o parere, nu stiu daca este adevarat, este violent cu parintii lui, mai ales cu mama lui.

In cazul acesta, stiind ca este sub tratament psihic, in cazul in care continua crizele si incepe sa devina violent, ce se poate face? Multumesc!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am fapte ca sa va ajut. Credeti ca e alcoolic sau drogat, mizati pe drogat. Cineva administreaza un tratment cuiva, nu stim ce, dar o fi probabil tratament psihiatric, daca se va intampla ceva ce nu s-a intamplat, ce sa faceti?
Sincer, nu vad fapte, doar imaginatie.
De la sotie nu stim daca ii e teama sau nu. Politia sa nu-i dea doar un avertisment, scapa prea usor. Ce ar trebui sa ii dea politia unui om care tipa, sa-i ia capul?
Zic sa va izolati peretele, sa vorbiti cu mama omului si sa o intrebati daca e ok, daca e agresiv cu ea (ca sa o ajutati, eventual), sa intelegeti care e situatia lor si, in rest, sa va vedeti de viata. Faceti diferenta intre faptul ca va preocupa ceva si ce se intampla in realitate.
Vreau sa stiu ce am de facut din punct de vedere legal in caz ca se intampla vreo tampenie. Nu stiu ce ia, ce bea, ce trage pe nas daca e cazul, dar iau in considerare toate astea.

Nu are importanta daca sotiei ii este frica sau nu. Poate acum sa nu ii fie frica, si sa inghete de frica daca asta are o criza si se leaga de ea. Nu vad relevanta fricii aici..

Eu vreau sa ma documentez ca sa stiu ce am de facut in cazul in care se imtampla ceva, sa nu stau atunci 2-3-10 zile sa vad ce pot face...

Ma preocupa siguranta mea si a sotiei mele, indiferent daca in momentul actual nu este violent.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca cineva este violent in prezenta dv. sunati la 112. Nu va pot da sfaturi complexe pe o situatie ipotetica. Este posibil si sa nu inteleg eu aici complet cum stau lucrurile. Daca doriti altceva, vorbiti cu un avocat in privat care sa inteleaga mai bine care este starea de fapt si poate va gaseste si alte solutii.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Cui sa ne adresam daca avem probleme cu un vecin recalcitrant? lispas lispas Suntem o familie cu doi baieti, unul de 2 ani si 2 luni si cel mic are o luna, si de curand am achizionat un apartament nou. De cand ne-am mutat avem probleme ... (vezi toată discuția)
Hartuirea iiuliana72 iiuliana72 Buna ,problema mea este cu un vecin,de mai mult de un an ne hartuie fara incetare ne-a adus politia de mai multe ori la usa noaptea,ne-a acuzat ca furam apa ... (vezi toată discuția)
Amenintari nefondate cu chemarea politiei alexstacescu alexstacescu Va salut cu respect, Sunt proprietarul unei garsoniere, si de ceva vreme am probleme cu vecinul de jos... Vine noaptea la mine la usa, si ma acuza ca nu ... (vezi toată discuția)