avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mi-e frica !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mi-e frica !

Buna seara, am o problema cu un vecin. Intr-o dupa amiaza au venit 2 colege la mine pentru ca erau in trecere. Eu stau cu chirie aici de 2 luni. Am iesit in fata blocului, in pijamale, sa stau de vorba 10-15 minuite cu ele. Peste aproximativ 10 minute vine un vecin cu familia si tipa la noi (nu am inteles nici una ce a zis). A intrat in bloc impreuna cu familia, a coborat iar, s-a uitat la noi, a intrat iar si cand a coborat ultima data sa plece undeva s-a adresat in felul urmator :
Vecin : Ma fetelor voi asa tare vorbiti la voi acasa?
Eu : Ma scuzati, eu nu tip, asa este vocea mea, mai puternica (da, am un timbru vocal puternic dar nici vorba sa tip)
Vecin : De ce tipi ma la mine? Vezi ca aici e habitatul meu si fac ce vreau eu ! Unde stai? Eu vreau liniste aici in habitatul meu !
Eu : Ma vedeti in pijamale, unde pot sa stau?
Vecin : Nu ma intereseaza ! Blocul e al meu si trotuarul al tau !
(ce sa inteleg eu din "trotuarul e al tau"?)
Vecin : De ce te uiti asa la mine?
Colegele mele : Dar cum se uita? (mentionez ca avea atata respect de sine incat avea ochelari de soare)
Vecin : Ce crezi ca mi-e frica de tine? Tie sa-ti fie frica de mine nu mie de tine.
Eu : Credeti ca mi-e frica de dumneavoastra?
Vecin : Nu mai comenta, aici e habitatul meu si fac ce vreau ! Si vreau liniste ! Eu sunt seful aici si cu asta am zis tot !

In urma acestei discutii am ramas cu o frica nedescrisa, de atunci nici la paine n-am iesit pentru ca eu am inteles din ce a zis dumnealui, o amenintare. Iau pastile sa dorm, iau pastile sa ma calmez, sunt eu prea speriata sau acest om are anumite intentii? Este ceva de facut? Mi-e frica ca daca voi iesi din casa si ma voi intalni cu dumnealui sa nu-mi faca ceva. Am 20 de ani si sunt studenta. Mentionez ca este primul contact cu un vecin si ca nu cunosc nici un alt vecin nici macar dupa aspect.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2016
GabrielaFluturas, utilizator
GabrielaFluturas a scris:

In urma acestei discutii am ramas cu o frica nedescrisa, de atunci nici la paine n-am iesit pentru ca eu am inteles din ce a zis dumnealui, o amenintare. Iau pastile sa dorm, iau pastile sa ma calmez, sunt eu prea speriata sau acest om are anumite intentii? Este ceva de facut? Mi-e frica ca daca voi iesi din casa si ma voi intalni cu dumnealui sa nu-mi faca ceva. Am 20 de ani si sunt studenta. Mentionez ca este primul contact cu un vecin si ca nu cunosc nici un alt vecin nici macar dupa aspect.

Omul acesta (dacă cumva nu a avut atunci o zi extrem de proastă) practic își ia energia din teama celor din jur. Practic acum a testat limitele, și a văzut că „îi merge” cu dumneavoastră. Nu-i mai faceți jocul. Evitați-l pe cât posibil, iar dacă îl întâlniți nu-i mai dați atâta atenție (nu stați la discuții dacă vine cu prostii, dar nici nu-l sfidați vizibil; nu arătați că vă temeți). Dacă puteți înregistrați-l cu telefonul (evident, fără să vă vadă); dacă e cazul plângere la poliție (dacă devine agresiv fizic sau / și vă amenință cu ceva concret).

Cum a zis și dl avocat: în situația actuală, până în prezent, dpdv juridic nu aveți ce să faceți - nici dumneavoastră și nici el.

Succes!
Daca va intalniti cu individul nu il bagati in seama, treceti pe langa ca pe langa un gard.
Multi au probleme cu habitatul si de preferat este sa fie evitati. Nu trebuie sa va fie teama. Cand va intersectati cu el va inchipuiti ca treceti pe langa un gard iar un catel tocmai isi rezolva problema pentru care iese in habitat. Priviti-l in ochi si sfidati-l. Nimeni nu este seful blocului. Daca va mai ameninta verbal depuneti o plangere la politie, se va ocupa politia de habitatul lui.
Fără supărare, eu vad aici doar o altercație intre un mârlan și trei țațe. Deocamdată, aşa cum au subliniat şi alţi forumişti, nu s-a întâmplat nimic care să fie de competenţa autorităţilor. Dacă iniţiatoarea temei va avea grijă pe viitor să nu mai iasă în faţa blocului în pijama, să mai reducă numărul de decibeli când discută "pe trotuar", s-ar putea ca şi vecinul să-şi revizuiască tonul şi modul de adresare. Dacă mârlanul era mai diplomat - recunosc, cam ciudată alăturarea calităţii de "mârlan" celei de "diplomat" :) -, putea suna la secţia locală de poliţie şi ţaţele se alegeau cu amendă pentru tulburarea liniştii publice.
Buna ziua!Dacă o persoana strica imaginea altei persoane fara nici o dovada,ce poate fi facut legal?
TRebuie dovezi solide ca sa poti sustine pretentiile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un vecin care terorizeaza scara blocului, are o problema cu ... pescarualexandru pescarualexandru Vecin care terorizeaza scara blocului Are o problema cu cineva sau cu toti. Pe etaj, sunt 5 apartament, din care 3 sunt locuite (de mine, o vecina si domnul ... (vezi toată discuția)
Am fost agresata fizic de fata cu copii mei mici CVeronicaC CVeronicaC Stau la bloc et.9 sub mine stau cu chirie o familie de romi. Intr-o zi la ora 12 ma eram imbracata cu copii mei (de 1 an si de 6 ani)sa plec din casa in ... (vezi toată discuția)
Ajutor! Ancutza18 Ancutza18 Sunt o tanara de 19 ani si am o problema si nu stiu ce sa mai fac... sunt terorizata in oras de fostul prieten cu care am stat 2 ani de zile. Acum suntem ... (vezi toată discuția)