Am si eu o nelamurire. Eu si sotia mea am decis sa divortam pe cale administrativa si direct la Stare Civila a Sectorului 6, unde apropo, cred ca inca este gratis pentru ca nu am gasit nici o taxa pe internet despre aceasta chestiune. Nelamurirea mea este alta, si anume:nici eu nici sotia mea nu suntem bucuresteni, insa eu nu mi-am mai reinnoit ''resedinta'' de pe buletin de prin 2008. Sotia mea insa, si-a schimbat buletinul si noul buletin i l-a dat direct pe aceasta adresa pe care de altfel am incheiat si casatoria - certificatul de casatorie. Tin sa mentionez ca stam cu chirie si nu avem in proprietate imobilul.
Conform acestui aliniat - c) declaraţie autentificată în faţa notarului public, în situaţia în care ultima locuinţă comună nu este aceeaşi cu domiciliul sau reşedinţa ambilor soţi înscrisă în actele de identitate.- asta inseamna ca eu trebuie sa merg la notar si sa ce...? Sa dau declaratie ca inca locuiesc la acea locatie, trebuie sa duc si ceva acte la notar? Trebuie sa vina si sotia mea la notar sa dea si ea declaratia?
bine, bine, insa pana la permisul de munca, mai e hopul cu permisul de sedere, eu pentru lucrul acesta am intrebat, pentru ca am vazut ca s-a mai postat inca odata un mesaj de genul acesta insa nimeni nu i-a dat nici un raspuns.
stie careva sa raspunda ?
as vrea sa aflu si eu calea prin care pot obtine pentru sotia mea, care nu este de cetatenie romana, dreptul la sedere si la munca, pentru ca daca mergi la institutie te trimite la alta, si tot asa, fara sa te clarifice nimeni.
si as vrea sa aflu pasii care trebuie parcursi cu toate taxele care trebuie platite si cat dureaza obtinerea permisului.
multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.