Multumesc. Dar eu ma candeam ca problema ar fii in sensul urmator.nfirma X de unde alimentez se inregistreaza cu bonul cu care am alimentat iar eu nu. Sa nu am probleme la un control incrucisat ... etc. Nu stiu daca ma fac bine inteles ce vreau sa int
Buna ziua. Ce probleme pot sa am daca in momentul cand alimentez masina de servici pe firma tatalui meu dar uit sa-i dau bonurile sa le inregistreze sau le arunc.
Mentionez ca atunci cand alimentez le dau celor de la benzinarii RO de la firma iar cu masina respectiva tatal meu a facut un contract de comodat cu firma lui.
Adica nu vreau sa creez probleme la un control de la ANAF.
Va multumesc !
Eu cumpar marfa de la persoane fizice si vand la rematuri. Eu nestiind ca trebuie sa trec pe factura taxare inversa am lasat gol acolo. Iar cei de la fisc se leaga de treaba asta.
Buna ziua! Am o societate neplatitoare de TVA II care se ocupa cu colectare deseuri feroase si neferoase. Contabilitatea o tin singur. Am inceput sa lucrez din anul 2009 iar la sfarsitul anului am depasit plafonul de 35 mii de euro. Mentionez ca eu nu cumpar cu tva si nu vand cu tva. Din decembrie 2009 pana in noiembrie 2010 am mers cu firma asa neinregistrata ca platitoare de tva fiindca nu am stiu de legea cu 35 mii euro. Acum cei de la fisc au spus ca ma pun sa platesc tva in toata perioada plus penalizari . Nu inteleg ce tva sa platesc cand nu am luat si nu am dat cu tva nimic sau de ce nu pot sa-mi dea doar amenda? Este corect ceea ce fac ei ? Ma poate ajuta cineva ?