avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Neinregistrarea bonurilor de combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Neinregistrarea bonurilor de combustibil

Buna ziua. Ce probleme pot sa am daca in momentul cand alimentez masina de servici pe firma tatalui meu dar uit sa-i dau bonurile sa le inregistreze sau le arunc.
Mentionez ca atunci cand alimentez le dau celor de la benzinarii RO de la firma iar cu masina respectiva tatal meu a facut un contract de comodat cu firma lui.
Adica nu vreau sa creez probleme la un control de la ANAF.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:08, 9 Noiembrie 2016
Firma este in imposibilitatea de a deduce TVA, sau cheltuiala cu carburantul, daca in contractual de comodat este mentionata aceasta clauza.
Multumesc. Dar eu ma candeam ca problema ar fii in sensul urmator.nfirma X de unde alimentez se inregistreaza cu bonul cu care am alimentat iar eu nu. Sa nu am probleme la un control incrucisat ... etc. Nu stiu daca ma fac bine inteles ce vreau sa int
Daca firma tatalui este platitoare de TVA si depune declaratia 394 atunci posibilitatea unui control incrucisat este mult mai mare, ANAF-ul avand posibilitatea de a verifica, prin declaratiile depuse. Cel mai bine este sa fie inregistrate, mai ales ca inregistrarea este obligatorie. Paza buna trece primejdia grea.
Avand in vedere ca nu ati fraudat statul cu nimic, ba chiar ati platit mai multi bani sub forma de impozit pe profit si TVA, nu vad de ce v-ar acuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri fiscale carburanti in d394 visinica visinica Intra si bonuri fiscale de #-oachizitie carburanti sub incidenta Ordinului 2.986/2013 pentru modificarea pct. 1 din Anexa nr. 2 la Ordinul presedintelui ANAF ... (vezi toată discuția)
Decontare bonuri benzina petrom adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In cazul in care o societate comerciala cumpara bonuri de benzina de la PETROM, pe baza de factura, pentru justificarea in contabilitate si ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva florentina spiridon florentina spiridon va rog sa-mi spuneti si mie daca tva din bonurile de carburant se deduce in cazul in care nu exista factura (vezi toată discuția)