Buna ziua! Am o societate neplatitoare de TVA II care se ocupa cu colectare deseuri feroase si neferoase. Contabilitatea o tin singur. Am inceput sa lucrez din anul 2009 iar la sfarsitul anului am depasit plafonul de 35 mii de euro. Mentionez ca eu nu cumpar cu tva si nu vand cu tva. Din decembrie 2009 pana in noiembrie 2010 am mers cu firma asa neinregistrata ca platitoare de tva fiindca nu am stiu de legea cu 35 mii euro. Acum cei de la fisc au spus ca ma pun sa platesc tva in toata perioada plus penalizari . Nu inteleg ce tva sa platesc cand nu am luat si nu am dat cu tva nimic sau de ce nu pot sa-mi dea doar amenda? Este corect ceea ce fac ei ? Ma poate ajuta cineva ?
Nu e bine spus ca nu ati luat si nu ati dat cu tva ci nu ati dedus tva-ul. Adica dumneavoastra nu ati cumparat ceva cu 24% mai ieftin si la fel nu ati vandut cu 24% mai putin. Da. Va trebuie un contabil ca sa va scoata macar acum, pentru cateva luni din aceasta incurcatura. Treaba cu taxarea inversa impune ca ambele firme sa fie inregistrate in scopuri de tva.
Eu cumpar marfa de la persoane fizice si vand la rematuri. Eu nestiind ca trebuie sa trec pe factura taxare inversa am lasat gol acolo. Iar cei de la fisc se leaga de treaba asta.
Ideea e ca trebuie sa va inregistrati ca platitor de tva. Pe factura, atunci cand vindeti mai departe ceea ce ati colectat de la persoane fizice, acolo unde scrie cota procentuala de tva, treceti taxare inversa.
In registrul furnal de incasari si in cel de plati trebuie sa apara trecuta valoarea.
Inca o data, cautati sa colaborati macar cateva luni cu o contabila care sa va aduca putin pe linia de plutire.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxare inversa
UrmosiA
Am o intreprindere familiara si colectam deseuri feroase si neferoase de la populatie.In 2011 am depasit plafonul si am devenit platitor de TVA.Problema este ... (vezi toată discuția)
Deseuri
magnic
SC X SRL a facut contract cu o firma Y pentru preluarea deseurilor din hartie.
SC X SRL emite aviz de insotire a deseurilor nestiind cantitatea exacta. ... (vezi toată discuția)