avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate tm67oni

Activitate tm67oni

Declaratia unica la inchirierea unei persoane juridice.
Am depus in anul 2019 Declarația 603 (Declarație pe proprie răspundere pentru exceptarea de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate) deoarece locuiesc si sunt asigurat in străinătate.

Întrebarea mea: mai este vreun motiv pentru a depune declarația unică, acum când chiriașul, persoana juridică, plătește impozitul pe venit? Am "studiat" dclUnica_2025-v1.0.0_06012025 si mi se pare ca nu mă încadrez la nici o rubrica.

Mulțumesc anticipat.
Mulțumesc pentru răspunsul promt.

Am depus in anul 2019 Declarația 603 (Declarație pe proprie răspundere pentru exceptarea de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate) deoarece locuiesc si sunt asigurat in străinătate.

Întrebarea mea: mai este vreun motiv pentru a depune declarația unică, acum când chiriașul, persoana juridică, plătește impozitul pe venit? Am "studiat" dclUnica_2025-v1.0.0_06012025 si mi se pare ca nu mă încadrez la nici o rubrica.

Mulțumesc anticipat.
Trebuie depusa Declaratia unica in 2025 pentru 2024 daca am inchiriat bunul imobil unei firme care la randul ei plateste lunar impozitul pe venitul realizat, adica pe chiria platita?
Bună ziua.
Precizez că am depus DU și îmi apare în "situația obligațiilor fiscale" impozit pe anul 2024, cu termen de plată 26.05.2025.
Să depun cumva o DU rectificativă privind capitolul II în care să șterg acest venit?
Mulțumesc anticipat.

tm67oni a scris:

Bună ziua. Am venit din închirierea unui imobil unei persoane juridice. Cum procedez la completarea declarației unice pentru anul 2024? Mulțumesc anticipat.

Bună ziua. Am venit din închirierea unui imobil unei persoane juridice. Cum procedez la completarea declarației unice pentru anul 2024? Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Contributii la CNAS !!!
Ok, multumesc frumos.
Răspuns la discuția Contributii la CNAS !!!
Multumesc pentru promptitudine.
Dupa cum vad in raspunsul d-voastra "trandafir2" contributia nu este un procentaj fix din venitul net, sau din chiria incasata?
Buna ziua.
Am inteles ca cetatenii straini ( sau cu dubla cetatenie, stabiliti in strainatate ) trebuie sa plateasca contributii cas ( sau cass, nici nu stiu ce e corect ) pentru veniturile realizate din inchirierea imobilului proprietate privata in Romania.
Daca e corect imi puteti da un exemplu de calcul al acestei contibutii?
Va multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns trutanmarian. Bineinteles ca ambele parti trebuie sa fie de acord cu perioada si preavizul trecut in contract. Nu am fost sigur daca este o deosebire / sau care este deosebirea intre o perioada determinara de un an ( 01.01.2014 - 31.12.2014, de exemplu ), 5 ani cum spuneti ( 01.01.2014 - 31.12.2019, de exemplu ) sau perioada nedeterminata ( incepand cu 01.01.2014, de exemplu ). Multumesc anticipat
Buna ziua.
Agentul fiscal imi cere in fiecare an un act aditional la un contract de inchirere precum ca acest contract isi prelungeste valabilitatea pe inca un an. Cum pot evita acest lucru? Pot scrie in contract ceva asemanator cu: Prezentul contract se incheie pe o perioada nedeterminata, din data de......... Rezilierea contractului se face prin acordul ambelor parti cu un preaviz de 30 zile calendaristice.
Va multumesc anticipat.