avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Prelungirea contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Prelungirea contractului de inchiriere

Buna ziua.
Agentul fiscal imi cere in fiecare an un act aditional la un contract de inchirere precum ca acest contract isi prelungeste valabilitatea pe inca un an. Cum pot evita acest lucru? Pot scrie in contract ceva asemanator cu: Prezentul contract se incheie pe o perioada nedeterminata, din data de......... Rezilierea contractului se face prin acordul ambelor parti cu un preaviz de 30 zile calendaristice.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tm67oni , utilizator 10:25, 12 Martie 2013
Sigur ca puteti trece in contract orice perioada de valabilitate,daca aveti acordul celeilalte parti.Nu este prevazuta expres intr-un act normativ o anumita perioada de valabilitate.Preferabil ar fi sa treceti o perioada de maxim 5 ani.
Multumesc pentru raspuns trutanmarian. Bineinteles ca ambele parti trebuie sa fie de acord cu perioada si preavizul trecut in contract. Nu am fost sigur daca este o deosebire / sau care este deosebirea intre o perioada determinara de un an ( 01.01.2014 - 31.12.2014, de exemplu ), 5 ani cum spuneti ( 01.01.2014 - 31.12.2019, de exemplu ) sau perioada nedeterminata ( incepand cu 01.01.2014, de exemplu ). Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada nedeterminata contract? otilia13 otilia13 Un contract de prestari servicii, a fost incheiat pe o perioada de 1 an, valabilitatea contractului putandu-se prelungi prin act aditional. La incetarea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la banii pe concediu neefectuat Ilinca Bogdan Ilinca Bogdan Buna ziua! Sunt medic specialist de la 01.01.2020, inainte de aceasta perioada fiind medic rezident pe perioada determinata prin lege si contract, in perioada ... (vezi toată discuția)
Durata contract utc utc Buna ziua, Am un contract de prestari servicii care are urmatoarea clauza> Prez. contract intra in vigoare la data de 01.01.2009 la ora 0700 pe o perioada de ... (vezi toată discuția)