avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters212874

Activitate ContSters212874

daca am inteles bine, dosarele depuse ,sa zicem ,cu o saptamana inainte de intrarea in vigoare a noului cod se vor judeca dupa legea veche (in care nu exista termenul de custodie comuna, si nu se poate cere acest lucru), iar la cele depuse dupa o saptamana (de la intrarea in vigoare a noului cod) se poate cere si custodia comuna ?
Răspuns la discuția noul cod
Multumesc pentru raspuns. Deci, daca am inteles bine, dosarele depuse ,sa zicem ,cu o saptamana inainte de intrarea in vigoare a noului cod se vor judeca dupa legea veche (in care nu exista termenul de custodie comuna, si nu se poate cere acest lucru), iar la cele depuse dupa o saptamana (de la intrarea in vigoare a noului cod) se poate cere si custodia comuna ?
Discuție noul cod
In ceea ce priveste custodia, (divortul are termen de judecata dupa intrarea in vigoare a noului cod civil),s-a cerut incredintarea minorului catre unul din parinti, celalalt parinte fiind de acord cu acest lucru in intampinarea facuta. Daca intra in vigoare noul cod, parintele caruia nu i s-a incredintat copilul (doar program de vizitare) poate sa-si schimbe decizia si sa ceara custodie comuna? Sau se va judeca pe baza vechiului.
Discuție neprezentare
Daca eu, reclamant intr-un proces de divort, am depus deja dosarul, dar intre timp m-am razgandit si nu ma prezint la termenul stabilit, ce se va intampla ?