Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament situat la ultimul etaj. Deasupra apartamentului, pe terasa blocului proprietarul actual a construit acum trei ani o sarpanta, impreuna cu vecinul din dreapta. Sarpanta nu are autorizatie de constructie. Cum ar trebui sa procedez pentru a fi exonerata de vreo eventuala raspundere penala(vezi amenda de la primarie, caderi de material in timpul unei furtuni si daune etc). Ce prevedere s-ar putea face in contractul de vanzare-cumparare? Notarul care va face actele mi-a spus ca e prima data cand se confrunta cu aceasta situatie. Cum sa procedez?
Multumesc pentru raspuns! Daca vom reusi sa cumparam care cetatenie trebuie sa o foloseasca la incheierea contractului de vanzare-cumparare, cea germana sau cea elvetiana avand in vedere ca Elvetia inca nu este membru in UE?
Multumesc!
Sunt plecata din tara de cativa ani. As dori sa cumpar o garsoniera in tara in urmatoarele luni impreuna cu prietenul meu care are nationalitate elvetiana si germana. Nu suntem inca casatoriti. As vrea sa stiu daca este posibil sa facem aceasta achizitie inainte de casatorie fara sa apara viitoare dificultati administrativ juridice si care dintre cetatenii ii este utila lui in cazul cumpararii inainte de casatorie.