avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cumpara o garsoniera impreuna cu cetatean strain?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cumpara o garsoniera impreuna cu cetatean strain?

Buna ziua!

Sunt plecata din tara de cativa ani. As dori sa cumpar o garsoniera in tara in urmatoarele luni impreuna cu prietenul meu care are nationalitate elvetiana si germana. Nu suntem inca casatoriti. As vrea sa stiu daca este posibil sa facem aceasta achizitie inainte de casatorie fara sa apara viitoare dificultati administrativ juridice si care dintre cetatenii ii este utila lui in cazul cumpararii inainte de casatorie.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:29, 26 Iunie 2011
Da, puteti. Sa va treceti amandoi la cumparator. Veti fi coproprietari. Bunul nu intra in masa matrimoniala ulterior cand va veti casatori, dar nu veti intampina probleme. Este bun comun in virtutea coproprietatii, nu a viitoarei casatorii.
Mihaela88 a scris:

Da, puteti. Sa va treceti amandoi la cumparator. Veti fi coproprietari. Bunul nu intra in masa matrimoniala ulterior cand va veti casatori, dar nu veti intampina probleme. Este bun comun in virtutea coproprietatii, nu a viitoarei casatorii.
Nu veti avea nici o problema. Cetatenii straini pot cumpara imobile pe teritoriul României. Avand in vedere ca este cetatean al unui stat UE si al unui stat SEE va putea din 2012 sa cumpere inclusiv terenuri in Romania.
Multumesc pentru raspuns! Daca vom reusi sa cumparam care cetatenie trebuie sa o foloseasca la incheierea contractului de vanzare-cumparare, cea germana sau cea elvetiana avand in vedere ca Elvetia inca nu este membru in UE?
Multumesc!
O persoana nu "foloseste" o cetatenie. Indiferent ce act incheie, el are doua cetatenii, lucru ce tine de starea sa civila si care-i confera diverse drepturi si obligatii in statele respective si in spatiul UE (fiind german).

Alte discuții în legătură

Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Regimuri matrimoniale dariaU dariaU Speta : un cetatean roman impreuna cu sotia sa, cetatean german, dobandesc impreuna in romania, un imobil casa de locuit. Conform legislatiei romane ... (vezi toată discuția)