avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prevedere in contract VC a existentei unei sarpante ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prevedere in contract VC a existentei unei sarpante construita fara avize

Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament situat la ultimul etaj. Deasupra apartamentului, pe terasa blocului proprietarul actual a construit acum trei ani o sarpanta, impreuna cu vecinul din dreapta. Sarpanta nu are autorizatie de constructie. Cum ar trebui sa procedez pentru a fi exonerata de vreo eventuala raspundere penala(vezi amenda de la primarie, caderi de material in timpul unei furtuni si daune etc). Ce prevedere s-ar putea face in contractul de vanzare-cumparare? Notarul care va face actele mi-a spus ca e prima data cand se confrunta cu aceasta situatie. Cum sa procedez?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Popescu , utilizator 23:18, 31 August 2011
vanzatorul nu va poate transmite dreptul de proprietate asupra sarpantei intrucat nici el nu este proprietar si daca nu deveniti proprietar nu va poate trage nimeni la raspundere...
Multumesc!
cu placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Sarpanta fara autorizatie andrei83 andrei83 Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o problema legata de un acoperis fara autorizatie existent pe terasa unui bloc de locuinte. Si anume, am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Vanzare acoperis ?? bebelush1900 bebelush1900 Am cumparat de curind un apartament. Apartamentul este situat la ultimul etaj si fostul proprietar construise inainte un acoperis (sarpanta) pentru care a ... (vezi toată discuția)