avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate Anavb

Activitate Anavb

Parintii mei ne-au facut contract de v-c cu uzufruct viager mie si sotului meu pentru apartamentul in care locuim. Nefericirea este ca eu si sotul meu urmeaza sa divortam, iar copilul pe care-l avem impreuna va ramane la mine si nu vreau sa obtina nimic din aceasta locuinta, care a fost a parintilor mei si mi-au dat-o mie. Contractul nu are niciun termen la sfarsitul caruia ar inceta. Mentionez ca eu mai am o sora care nu face parte din acest contract.
Va rog, sa ma sfatuiti cum as putea proceda ca aceasta locuinta sa-mi ramana mie sau parintilor mei, iar sotul sa nu aiba niciun drept asupra ei la partaj.
Daca contractul de vc cu uzufruct viager este facut intre parintii mei si noi, sora mea mai are dreptul dupa decesul parintilor? Iar sotul nu va renunta la dreptul sau. Ideea este ca nu as vrea sa intre la partajarea dintre noi la divort. As vrea sa ca acest apartament sa ramana al parintilor mei.
Parintii mei ne-au facut contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager mie si sotului meu. Acum suntem in divort si ma intereseaza cum as putea sa reziliez acest act pentru ca sotul meu sa nu beneficieze de casa parintilor mei. Mentionez ca parintii mei sunt ica in viata si mai am o sora, iar din aceasta casatorie a rezultat un copil.