avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de vc cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de vc cu uzufruct viager

Parintii mei ne-au facut contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager mie si sotului meu. Acum suntem in divort si ma intereseaza cum as putea sa reziliez acest act pentru ca sotul meu sa nu beneficieze de casa parintilor mei. Mentionez ca parintii mei sunt ica in viata si mai am o sora, iar din aceasta casatorie a rezultat un copil.
Cel mai recent răspuns: Anavb , utilizator 14:25, 27 Iunie 2011
E foarte important sa verificati termenul pentru care a fost instituit acest uzufruct, fiindca aceasta e una din modalitatile de stingere a uzufructului. De ademenea, o alta solutie ar fi ca sotul sa renunte la dreptul sau, cum ma indoiesc ca o va face. Si, in ultima instanta prin dobandirea in proprietate a bunului respectiv, la decesul parintilor dvs, cand impreuna cu sora veti ramane unice mostenitoare si uzufructul va inceta.
Daca contractul de vc cu uzufruct viager este facut intre parintii mei si noi, sora mea mai are dreptul dupa decesul parintilor? Iar sotul nu va renunta la dreptul sau. Ideea este ca nu as vrea sa intre la partajarea dintre noi la divort. As vrea sa ca acest apartament sa ramana al parintilor mei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii, renuntarea la succesiune si recuperarea datoriei se pot face in acelasi act notarial? Tudor-Radu Tudor-Radu Buna ziua. Sora imi datoreaza 80 000E, imprumutati cu act la notar, dar nu are de unde sa mi-i dea si a propus sa mergem sa dezbatem succesiunea dupa tata ... (vezi toată discuția)
Act donatie Adelina772 Adelina772 buna ziua,am si eu o problema.Am primit mostenire de la tatal meu mai multe proprietati din care in una am lasat-o pe mama mea.Eu sant singura mostenitoare si ... (vezi toată discuția)
Pot exista 3 uzufructuari in acelasi timp? Bogdan_P Bogdan_P Buna ziua! Tatal meu a decis sa imi doneze mie si sorei mele 10% din apartamentul nostru, si sa facem clauza de uzufruct viager pentru fiecare dintre noi 3 ... (vezi toată discuția)