avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate elena_ionescu

Activitate elena_ionescu

Buna ziua,

as dori sa stiu sub ce forma "concreta" se vor aplica prevederile privind obligatia de intretinere a minorului, ce inseamna exact acest "in natura"?

Art. 530 Cod civil: “ Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională şi doar dacă această obligaţie nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani.”

Deduc de aici ca regula este: - plata pensiei de întreţinere în natură.
Exceptia: - plata pensiei de întreţinere în bani
Asa este, dupa incheierea contractului beneficiez de zilele de concediu legal de odihna. Ultima zi de concediu legal este 15 august. Intervalul 15.08-01.09.2011 este insa "descoperit", in aceste 2 saptamani eu aflandu-ma intre doua contracte de munca pe perioada determinata. In acest caz somajul ar fi inutil, pina la procesarea acestuia fiind din nou angajata.
Doream sa stiu daca aceste 2 saptamani ar fi o intrerupere prea mare in eventualitatea unei sarcini anul urmator.
Multumesc foarte frumos pentru raspunsul dumneavoastra.

Doamna Elena, contractul este pe perioada determinata, 01.09.2010-17.06.2011. Nu exista titular pe post, dar asta este perioada prevazuta in contract/decizie. Eu sunt incadrata suplintor necalificat, poate de aici vine diferenta. Este posibil ca suplinitorii calificati sa beneficieze de contract pina la 31 august.....
Buna,

va rog a ma ajuta cu un raspuns, in masura in care se poate. Sunt educatoare, incadrata suplinitor necalificat, cu un contract de munca pe perioada determinata pentru anul scolar 2010-2011. Contractul se incheie la data de 17 iunie 2011, urmand perioada concediului legal de odihna. Ultima zi de concediu legal de odihna este 15 august 2011. De la data de 1 septembrie 2011 voi ocupa un post similar, cu aceeasi incadrare.
Intrebarea este: ce se intimpla cu aceste 2 saptamani, respectiv intervalul 15.08-01.09.2011? Pot plati contributiile sociale pe cont propriu pentru a nu avea aceasta intrerupere? Si daca da, unde si cui ma adresez?
Ma incadrez cumva la " se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata si inceperea unui alt contract de munca pe durata determinata, asa cum este aceasta definita de Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare; " in cazul in care doresc un copil in anul urmator?

Va multumesc mult!


Revenind asupra subiectului postat, ceea ce ma intereseaza este : daca in anul urmator voi ramane insarcinata, avand 12 luni in care am obtinut venit, dar cu aceasta intrerupere de 2 saptamani, aflandu-ma intre 2 contracte pe perioada determinata, voi putea obtine indemnizatia pentru cresterea copilului 2 ani?

Multumesc...din nou!