avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata pensie intretinere in natura?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata pensie intretinere in natura?

Buna ziua,

as dori sa stiu sub ce forma "concreta" se vor aplica prevederile privind obligatia de intretinere a minorului, ce inseamna exact acest "in natura"?

Art. 530 Cod civil: “ Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională şi doar dacă această obligaţie nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani.”

Deduc de aici ca regula este: - plata pensiei de întreţinere în natură.
Exceptia: - plata pensiei de întreţinere în bani

Alte discuții în legătură

Daca sunt casnica pentru ca nam nici un venit cit pot plati pensia alimentara alexa22nicu alexa22nicu anu asta am divortat si am pierdut custodia copilului meu . eu nu am salariu sunt casnica si miau dat sa platesc pensia alimentara minimu pe economie de ce ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara daniella28 daniella28 buna ziua,vreau sa intreb la divort se da mamei pensia alimentara,ca tatal spune ca daca el participa la cheltuieli de ce sa dea pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara in natura spiridon123 spiridon123 Buna ziua. Fostul sot nu doreste ca plata pensiei sa o faca in bani,ci in natura.Exista vreo reglementare in acest sens?Precizez ca el locuieste in alt oras la ... (vezi toată discuția)